AZ ÉV ÉTTERME 2013 díj nyertese, a 2014  márciusi, Sofitelben megrendezett gálaesten az ország második Michelin csillagos étterme, a budapesti Onyx lett. Nem véletlenül. A Dining Guide TOP 10 étterme az Onyx mellett az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto’s, a Nobu, a Salon Restaurant, a Zona, valamint a székesfehérvári 67 étterem is. A TOP 10 mellett két különdíj is kiosztásra került.

  • Az Év Legprogresszívabb Konyhája 2013-ban a Salon étterem lett. A séfek, Wolf András és Fekete Antonio vezetésével a konyha azzal érdemelte ki az elismerést, hogy ez elmúlt években hazánk „egyik legizgalmasabb kulináris műhelyét hozták létre”.
  • Az Év Ifjú Séftehetsége címet a Mák bisztró séfje, Mizsei János (22) nyerte el. (A FOOD&WINE oldalain valamennyiükről olvashattok.)

A Dining Guide főszerkesztője, Vajda Péter elmondta, hogy az alapanyagok minősége mellett az elkészítés, a hagyományok és a konyhatechnológiák elegyítése, az újszerűség, a tálalás, a kreativitás  és az ár-érték arány volt a kiemelt szempont.

a_a56a7dc477

  • Gratulálok a díjazottaknak, miközben ne feledkezzünk el a Sofitel, s különösen Jeremy Cayron séf munkájáról. Az est sikeréhez ők is nagyban hozzájárultak.

Csíki Sándor♣