MAGYAR VIDÉK NAPJA 2014 – farsang, vásár és birkapörkölt

MAGYAR VIDÉK NAPJA 2014 – “Farsangi Vigalom a Millenárison. Az ingyenes rendezvény immáron második alkalommal igyekszik a fővárosba hozni a vidék hangulatát, kulturális értékeit és ízvilágát. Ezúttal a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok állnak a középpontban. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár

beszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki emberek életében fontos ünnepi időszak a farsang. A 2013 októberében a Millenárison tartott rendezvény sikere arra ösztönözte a szervezőket, hogy ismét bemutassanak egy szeletet a magyar vidék értékeiből. A tíz órakor kezdődő rendezvényen a Dézsi Ivett Néptánc csoport produkciója nyitotta meg a színpadi programok sorát, őket a főként gyerekeknek játszó Kolompos együttes követte vidám, interaktív népzenei előadásával.”

Busó maszk a Millenárison

A rendezvény bejáratánál, a Millenárison

A Millenáris D épületében

Műsorok és vásár a Millenáris D épületében

A karcagi birkapörkölt

A nyüzsgésben vásárolni nem akartam, s miközben jókat derültem a színvonalas gyermekműsorokon és konstatáltam, hogy sikerült elkerülni a giccses magyarkodást, rövid nézelődés után indultam is hazafelé. Igen ám, de az udvaron megláttam Csontos Györgyöt és családját, Karcagról, amint éppen főzték a birkapörköltet, ahogy azt már 2012-ben bemutattam. Arrafelé vettem az irányt és maradtam is, mert az a birkapörkölt, amit Csontos Györgyék főznek, megérdemli a várakozást! Nem mesélek erről most többet, akinek alkalma lesz, ne hagyja ki és kóstolja majd meg. Aláfestésül, álljanak itt a képek.

Csontos György karcagi juhász és a felesége a Millenárison

Készül a birkapörkölt

Elkészült a birkapörkölt a Millenárison

A birka minden ingredienciája a kondérban van

A birkapörkölthöz mi mást is ihattunk volna, mint Birkás Pálinkát

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MAGYAR VIDÉK NAPJA 2014 – farsang, vásár és birkapörkölt bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. KOVÁCS MARIKA szerint:

    KEDVES KARCAGI BÍRKAFŐZŐ MESTEREK!

    ÉN IS SOKFELÉ BEJÁRTAM DE ILYEN ÍZT AMIT MI KUNSÁGIAK TUDUNK A HÚSBÓL KICSALOGATNI AZT CSAK SZÍVVEL, LÉLEKKEL JÓ SZÁJÍZZEL ÉS A NAGYON JÓ ALAPANYAGBÓL LEHET! A SZÍKEN NŐTT BÍRKÁT SEMMI SE PÓTOLJA!BÜSZKESÉG TÖLT EL AKÁR-MERRE JÁROK EMLEGETIK A MI PÖRKÖLTÜNKET! DE ISMERJÉTEK EL A PÁRATLAN BIRKAPÖRKÖLT, A PÁRATLAN SZÍLVÓRIUM , A PÁRATLAN RUBINKÉNT GYÖNGYÖZŐ OTHELLÓ MELLÉ A NÓTASZÓ SEM HIÁNYOZHAT! KARCAGON ENNEK IS IGEN NÍVÓS HAGYOMÁNYA VAN! A NÓTÁT MEGSZÓLALTATÓ KIVÁLÓSÁGAINK MIND RÁDIÓ, TELEVÍZIÓ ÉNEKESEK! ITT SZERETNÉM ELMONDANI , HOGY A MAGYARNÓTA IS HUNGARIKUM LETT 2014 JANUÁR 31-ÉN!! EZEK UTÁN KÉRDEZNÉM MEG , MI ÉNEKESEK MIÉRT NEM MUTATHATJUK MEG MAGUNKAT EGY EGY ORSZÁGOS HÍRŰ RENDEZVÉNYEN, NETÁN HATÁRON TÚL IS!!SOK SIKERT KÍVÁNOK NEKTEK! SZERETETTEL KOVÁCS MARIKA ARANYKOSZORÚS MAGYARNÓTA ÉNEKES.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.