GRÁNÁTALMA – Hogyan pucoljunk gránátalmát?

POMEGRANATE2A GRÁNÁTALMA kellemesen savanykás, édes magjaihoz többféle úton is hozzájuthatunk. Ezek egy része során a gránátalma rubinvörös leve befestheti a kezünket, s a terítőt, emellett, ha például tortát akarnánk készíteni, végképp nem mindegy, hogy milyen hatékonysággal juthatunk a lédús hússal körülvett magokhoz.

A gránátalmáról (pomegránátrúl) sokat lehetne írni, de ahhoz, hogy megszerethessük, a kicsiny magvakhoz is hozzá kell tudni jutni. A következő módszer gyors, egyszerű. Érdemes tehát úgy csinálni, ahogy a videón látható.

  • Tanács: olyan fakanalat válasszunk, amelynek van húzása, ellenkező esetben a gránátalma magjai nem esnek ki, vagy csak hosszas kocogtatásra.

  • Tipp: Ha nincs kedvünk a nemkívánatos és kesernyés apró fehér termésrészek eltávolításával  bíbelődni, akkor a legegyszerűbb módszer, ha a gránátalma magokra vizet öntünk. A magok az edény alján maradnak, az eltávolításra váró fehér darabkák pedig feljönnek a víz felszínére, s csupán le kell onnan önteni. Jó mulatást!

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: nemzetközi konyha
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

GRÁNÁTALMA – Hogyan pucoljunk gránátalmát? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Bali Lászlóné szerint:

    Köszönet a tippért, csak sajnos a video nézhetősége hiányában (nem lehet megnyitni “Ez a videó magán video” jelzés miatt) használhatatlan.

  2. Mókus szerint:

    Szuper!!!Köszönet a tippért!!:-)))))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.