ROBINSON ÉTTEREM – Dario Cecchini a Robinson étteremben

schermata-2013-06-22-alle-21-06-36DARIO CECCHINI jóideje már a világ leghíresebbnek tartott hentese. Egy Panzano nevű, Firenzétől alig harminc kilométerre, délre fekvő toszkán városkában él, vagyis egy olyan helyen, amit joggal tarthatunk a világ legkedveltebb turista célpontjai egyikének. Toszkána világszerte kult-hely. Dario Cecchini hatvan éves, de negyvenötnek néz ki. Ő a nyolcadik generáció már a Cecchni családban, aki hentes lett. A Cecchini család hentesei kétszázötven esztendeje pontosan ugyanott,

ugyanabban a hentesüzletben, a”L’Antica Macelleria Cecchini” műintézetben dolgoznak. Elképzelhetetlen ajándéka ez a sorsnak, legalábbis innen nézve, ahol már a második generációs mesteremberek is hiánycikknek számítanak. A számtalan ős közül minden bizonnyal Dario vitte a legtöbbre, ő lett a legnevezetesebb, már csak a kommunikációs technológiák mai fejlettsége miatt is.

Fotói, videói bejárták a világot, a legnevesebb séfekkel együtt lép fel, utazási és gasztronómiai filmek rendszeresen felkeresett szereplője, és a turisták zarándokhelynek tekintik a híres panzanoi hentesüzletet és az ugyancsak az ő tulajdonában lévő kis éttermeit. A média és Dario, a közönség és Dario nagyon egymásra találtak.

Dario Cecchini szürreális előadása az állatokról, húsról

Dario Cecchini és a Robinson Restaurant (2013)

“A Robinson étterem 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető.”

A Robinson restaurant új része

  • A megújult, kibővült, stílusos étterem honlapján három név: László Árpád restaurateur, Varga Roland executive chef és Hadzsala Krisztián sous chef.

László Árpád, Robinson Restaurant (2013)

Dario Cecchini első alkalommal járt Budapesten. A Városligetben álló, megújult Robinson Restaurantban az ő húsai, ételei is étlapra kerültek. Ezeket a húsokat és ételeket érkeztünk kóstolni sokad magunkkal.

László Árpád és Dario Cecchini (Robinson Restaurant, 2013)

Piros nadrágban, séf papucsban, fehér/zöld ingben, széles mosollyal járkál a Robinson Étteremben. Énekel, trombitál, székre áll, kilós húsokkal sétál, amiket a vendégeknek közelről is mutat. Szívélyes. Él.

Dario Cecchinin a Robinsonban

Az Opening Party ételei a Robinsonban

 

A Partyn szép számmal fordultak elő ismert személyiségek, különösen a média világából, de máshonnan is. A húst a többségünk szereti.

Schobert Norbi

Dario Cecchi közelről

Ha valakit mélyebben is érdekel, hogy milyen is lehet a világ leghíresebb hentese, és némi bepillantást is szeretne ahhoz, hogy miféle kvalitások kellenek ehhez, nézze meg a következő videót, amit Dario és kedvelhet, és jellemzőnek tarthat mert a sok közül éppen ezt találjuk a honlapján is. Mindenesetre az látszik, hogy jó kommunikációs képességek és teatralitás nélkül ez a műfaj sem működik. Mindemellett az a bensőséges viszony is tetten érhető, amellyel az állatokhoz, a húsokhoz közelít.

 Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Chef, olasz konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

ROBINSON ÉTTEREM – Dario Cecchini a Robinson étteremben bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kuthi Csaba szerint:

    Kedves Barátaim,

    Hosszú életem során sok disznóölésnek és tornak voltam már inasa, vendége, gazdája, de még sose láttam olyan süldőt felbontani, ami szőrös volt (higiénia!). A videó egész során azt vártam, hogy mi fog ezzel történni, de hiába. Azt azért láttam, hogy a gyomor és a belek pukkadásig tele vannak. Nálunk annak idején az volt a szokás, hogy a disznó (mindíg mangalica volt, úgy 150-200 kilós) az utolsó 24 órában nem kapott enni, viszont megivott vagy 20 liter savót. Amit akkoriban még a tejcsarnokból hozhattunk. Nem is pukkantak szét a belei. Könnyebb volt tisztítani.
    Egyszóval nagy volt a duma, de se pörzsölést, se bontást nem láttunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.