MARIKA NÉNI RECEPTJEI – újkrumpli és sajtos pogácsa

14815_4564640173503_1474836429_nMARIKA NÉNI Szomolyán él. Vámos Attilánál (Attila Wine) jártam, hogy a Csernus Imre interjú és a Kaló Imre látogatás után Szomolyán nála fejeződjön be az aznapi program, s közben interjú is készülhessen vele. Már csak azért is Vámos Attila volt a programzáró, mert vacsorát is ígért, ami persze mégsem a valódi ok. A látogatásról, Csernusról, Kalóról és Vámosról szóló írások a hvg BOR Plusz kiadványában (2013) jelentek meg.

Marika néni receptjei

Marika néni, amennyire emlékszem, Erdélyből érkezett. Az Attila Wine pincéjének közelében, Szomolyán él. Amikor a fotóssal megérkeztünk, Vámos Attila pogácsával fogadott. Marika néni friss, meleg, fantasztikus pogácsájával (és borral is, persze). A pogácsa az egyik gyengém. Különféle sajtórendezvényeken sokféle, kötelezően előforduló pogácsával találkozhattam már, meg egyébként is. Nálam is akad töltött pogácsa, amerikai pogácsa, tepertős pogácsa, sajtos pogácsa recept is és próbálkoztam új receptek kitalálásával, de Marika néni Szomolyán, akkor és ott kóstolt pogácsája mindent vitt.

Mindezek után elkértem a tejfölös újkrumpli és a pogácsa receptjét is. Mindkettő emlékezetes volt, akárcsak a krumplihoz készült húsok, a nagyszerű borok és a vendéglátás.

Vámos Attila, Szomolyán (2013)

Vámos Attila félkilós tarjaszeleteket süt Szomolyán (2013)

Tejfölös újkrumpli és sajtos pogácsa – receptek 4 személyre

A húsokhoz tejfölös újkrumplit ettünk. A krumpli receptje egyszerű. Ízletes burgonya étel ez, mely magában is megállja a helyét. A kézírásos burgonya recept után következik a pogácsa. Zseniális volt, akárcsak Vámos Attila borai. Az Erdélyből érkezett Marika néni kéz- és helyesírásával a recept itt olvasható.

MarikaNéniRecept1oldal 001

MarikaNéniRecept2oldal 001
A látogatás végén még felmentünk a pince feletti dombra Attilával, Erzsébettel és egy palack Pinot noir-ral.

Vámos Attila és Varga Erzsébet, valamint egy pohár Pinot noir (Szomolya, 2013)

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, Bor és étel párosítás, borász, Recept
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

MARIKA NÉNI RECEPTJEI – újkrumpli és sajtos pogácsa bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Margit szerint:

  A helyesírás tényleg hibádzik, de az írás így maradt hiteles és személyes.
  Hétvégén kipróbálom a tejfölös krumplit.

 2. Visszajelzés: Blogok | Ingatlanhírek.Ma

 3. Szamosközi Klára szerint:

  A Marika néni pogácsa receptjéből valami kimaradt,mert 1 dl tejtől és 2 db kicsi doboz kefirtől , valamint két tojástól ,1 kg liszt nemigen áll össze ! Várom a választ,ha már annyira dicsérik a receptet!

  Üdvözlettel
  Szamosközi Klára

 4. nagy lajos szerint:

  NAGYON,DÍCSÉRETES A :MARIKA NÉNI RECEPTJEI ÉS BIZONY ,HOGY EGYSZERŰ ÉS FINOMAK !! ((Kövecses Zsolt kérlek olvasd a saját oldalaidra beírtakat ha bármit is tudni szeretnél,hogy KI és miért is írt neked !!Debrecen-ből is,,,

 5. Elza S. szerint:

  Egy hasonlóan klasszikus, finomságos, ropogós BURGONYÁS POGÁCSA receptet tud Valaki küldeni (leírni) nekem? Előre is köszönöm a segítséget! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.