IV. NEMZETI GULYÁSNAP – 2013. augusztus 31. szombat

2923738-reseaux-de-neurones-resume-de-rendu-3dIV. NEMZETI GULYÁSNAP – 2013 augusztus 31-én, szombaton. Mindenütt! Mindenkinek! A Nemzeti Gulyásnap egy központi helyszínek és hivatalos felhajtás nélküli, spirituális fesztivál. Egy fesztivál, amely más, mint az összes többi. Ez a fesztivál olyan, aminek akár egy erdő mélyén, egymagadban is részese lehetsz. Ettől, és ezért spirituális!

Az előző három sikeres esztendők megmutatta, hogy a Nemzeti Gulyásnap (NGN) földrajzi értelemben már nemzetközi akció, fesztivál, ünnep, rendezvény, gasztro-mozgalom. Megmutatta, hogy a Nemzeti Gulyásnap gasztronómiai anyanyelvünk, a magyar konyha ünnepe is. Hol és kik? A Nemzeti Gulyás Napnak nincs egyetlen központi programja, vagy helyszíne, mert a program mi vagyunk, valamennyien, akik résztvevőnek gondoljuk magunkat, bárhol is legyünk a világban. NO ideológia! Gulyás!

16 országban már biztosan lesz

A IV. Nemzeti Gulyásnapra eddig 16 országból jelezték, hogy kisebb-nagyobb társaságban főznek majd. A legtávolabbi ország továbbra is Új-Zéland, de az Egyesült Államokból, Írországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Spanyolországból, Svédországból és Hollandiából is jelezték, hogy megtartják a  Nemzeti Gulyásnapot. Erdély, mint mindig, aktív és a Felvidék is. reményeim szerint ismét csak egy nagy nemzetközi ünnep lesz a Nemzeti Gulyásnap.

  • Remélem fotókat is küldtök a főzésről és a társaságról!

További részletek

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Fesztivál, Hírek, magyar konyha
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

IV. NEMZETI GULYÁSNAP – 2013. augusztus 31. szombat bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Csíki Sándor szerint:

    A IV. NEMZETI GULYÁSNAP ismét jól sikerült, köszönhetően a FOOD&WINE olvasóinak, s mindenkinek, aki világszerte csatlakozott az eseményhez. Köszönöm!

    Az V. NEMZETI GULYÁSNAP 2014. augusztus utolsó szombatján lesz!

    Csíki Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.