HEKK TESZT A BALATONON – nagy hekk tor, hat város, egy hal

vince 029HEKK TESZ A BALATONON – Végigjártuk a Balatont és hat forgalmas, turisták által sűrűn látogatott helyen ettünk hekket. Az eredmény a várakozásaimmal ellentétben, lesújtó. Eszembe sem jutott volna azt gondolni, hogy hideg, nem kellően átsült, állott halakkal is találkozunk. Márpedig találkoztunk. A tesztet rejtett kamerával meg is örökítettük és bőséges anyagot néhány percbe sűrítve itt láthatjátok.

A hekk teszt a videó 12. percétől kezdődik. Akár előre is tekerhettek, s megnézhetitek miképpen is készítik a balatoninak tartott, argentin, s más vizekből származó tengeri halat, a hekket. A 12. perctől:

Hekk a Balaton körül

A déli parton Siófokról Fonyód felé haladva javult a minőség. Az északi parton Badacsonyban pocsék, Balatonfüreden jó volt.

Hekk – Balatonföldvár, Fapuma büfé

Hekk – Balatonboglár, Don Csicsó Büfé

Hekk – Fonyód, Móló Büfé

Hekk – Badacsony, Bázis Büfé

Hekk – Balatonfüred, Lájk Büfé

A 6 tesztelt hekk rangsora

 1. Lájk Büfé (Balatonfüred) és Móló Büfé (Fonyód) … jó
 2. Don Csicsó Büfé (Balatonboglár) …. kritizálható, közepes
 3. Fapuma Büfé (Balatonföldvár) … kritizálható, közepes
 4. Mustafa Étterem (Siófok) … kritizálható, közepes
 5. Bázis Büfé (Badacsony) … pocsék
 • (Az eredmények a teszt időpontjában érvényes állapotot tükrözik – remélem azóta javult a helyzet!) 

Arccal a balatoni hal felé!

Az a korábbi érv is megdőlni látszik, hogy a hekk olcsóbb, mint a keszeg. Badacsony előtt áll a következő kis halsütő bódé. Szimpatikus, csakis édesvízi, balatoni halakkal, süllővel, keszeggel, ponttyal. A keszeg 2013 július végén: 290 Ft/10dkg.

vince 059

Talán a Balatoni Halászati Zrt. is komolyan veszi végre magát és nem csupán a parádékra üzemelteti a bódéját, amivel a busát hirdeti. Mellesleg, hirdethetne mást is és árusíthatna frisset is.

vince 013

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha, Teszt
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

HEKK TESZT A BALATONON – nagy hekk tor, hat város, egy hal bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Én a keszegekkel vagyok! Meg a sülőkkel, fogasokkal, de nem a halkeres merítésből.

 2. Illés-Szathmári Mária szerint:

  Kár, hogy a balatoni halakat nem tesztelték, és ilyen nagy figyelmet szenteltek a hekknek. Szégyennek tartom a Balatonon. Vannak jó sütödék és éttermek. Pl. Gyenesdiáson a termelői piacon mindkét halsütödében finom és friss a balatoni hal. Ha nő az igény, akkor lesz kínálat is.

 3. Csíki Sándor szerint:

  Tényleg kár. Remélem arra is sor kerül. Én szeretném.

 4. fityisz12 szerint:

  szégyen és gyalázat hogy Balatonmárián, Balatonkereszturon és a környéken nem lehet halat kapni. Mármint nyersen, bográcsban szeretném főzni halászlének, sütni nyilt tüzön, de n i n c s mit. Miért nem árulnak halat a Balaton mellett??? Aki tudja hol lehet kapni nyers halat a környéken, kérem irja meg!!!! Köszönöm!!!!

 5. Csíki Sándor szerint:

  Jogos a felháborodás. A kihalászott hala javát lefagyasztják. Frisset talán Keszthelyen és Siófokon lehet kapni.

 6. Gica szerint:

  Balatonmáriafürdőn a strandon sütik legjobban a hekket! Kívül ropogós, enyhén sózott, 3 centinként beírdalt, negyed citrommal… nyamm…..
  Tavaly és az idén is meggyőződtem róla. Az ára viszont borsos, 400 Ft/10 deka.
  És a magyar halakról: szegedi lévén elég sűrűn fogyasztunk hazai halat – szerencsére kizárólag friss, nem lefagyasztott halról van szó. Viszont tiszai halat itt sem lehet kapni, hasonlóan, mint balatonit…. (csak fehértói vagy hortobágyi tavi halalakat) – vajon a Tiszából kifogott halakkal mi lesz?

 7. kishuje szerint:

  földvár a déli parton van….

 8. Csíki Sándor szerint:

  Gica: A természetes vizekben (Duna, Tisza, Balaton, stb.) folyó halászat összesen ~1.800 tonna/év. Így aztán, ebből nagyjából 20 dkg/év jut egy főre. A tiszai halászat néhány száz tonna lehet évente.

 9. Gica szerint:

  Köszi az infót!

 10. Anita szerint:

  Kedves blogger,

  Jöjjön Gyenesdiásra is! Gyakran eszem halat, mert imádom. Egyetértek a másik kommentelővel. Ott a legjobb a hal! Bár én a keszegre és a harcsára szavazok! A termelői piacon is finom a sült keszeg és van füstölt is, több halas is van! Egyszer volt, hogy kicsit túl sós volt, de általában nagyon finom. A kis strandon a Karám büfében a legjobb, az mindig hibátlan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.