DUGULÁS A KONYHÁBAN – lefolyótisztítók és WC-pumpák

monticello_dam_drain_glory_hole_usa4DUGULÁS, DUGULÁSELHÁRÍTÁS – azt hisszük, hogy mi sem egyszerűbb, hiszen a dugulás elhárításához nem kell több, mint egy WC-pumpa, némi izomerő, aztán már zúdul is le a víz az évek óta zsírosodó, szappanosodó konyhai lefolyó csövén. Na, persze! Jó is lenne, ha így lenne! A WC-pumpa helyett, mellett, van az a módszer is, hogy hiszünk a reklámoknak és kiválasztjuk a legtutibb duguláselhárító csodaturmixot.

 • Csodaszerek: ötszáz forinttól ezer forint feletti összegbe kerülő “prémium” termékekig már tucatnyi kapható belőlük és egy-egy dugulásra ezreket is el lehet költeni. Feleslegesen. A végén marad a duguláselhárítás, a duguláselhárító szakember.

Mit érnek a bolti csodaszerek? – Semmit!

Semmit! Vagy legfeljebb csak abban az esetben, ha egyébként sem lenne rájuk szükség, mert a szifont szétszedve, könnyedén ki lehetne belőle tisztítani a hajat, bármit. A lefolyótisztítók reklámjai amúgy nem hazudnak, hiszen mindig csak a szifonban van a dugulás, amit kitakarítanak. Az már más kérdés, hogy egyébként nem reklámozzák, hogy másra már nem is igen alkalmasak.

Egy olcsó házi lefolyótisztító, ha meg akarod próbálni

A házi lefolyótisztító hozzávalói: 2 csésze szódabikarbóna, 2 csésze ecet, forró víz. A módszer: öntsük a szódabikarbónát a konyhai lefolyó nyílásába. Öntsük rá az ecetet, majd fedjük le a lefolyó nyílását és hagyjuk a szódabikarbónát, ecetet 20-25 percig dolgozni. Ezután a szódabikarbóna-ecet maradékát forró vízzel öblítsük le. A műveletet havonta elvégezve megelőzhetjük a nagyobb dugulást, ám, ha mégis bekövetkezik, hívjunk profi segítséget.

Ha a lefolyótisztító, és a pumpa már nem segít – a megoldás!

A megoldás leginkább annak a belátása, hogy a hosszú ideje húzódó gondot a haszontalan és inkább csak gondot, dugulást okozó lefolyótisztítók és a már alig, vagy semmit sem segítő WC-pumpa már nem fogják megoldani, ezért aztán elkerülhetetlen lesz, hogy szakemberhez forduljunk.

 • Én közel egy évig küzdöttem kisebb nagyobb sikerrel a konyhai lefolyómmal. Volt, hogy egyszerre 3 liter “tuti biztos” lefolyótisztítót öntöttem bele, aztán újra, meg újra. Meglehetősen sok pénzt, időt és energiát pocsékoltam el lefolyótisztítókra és (tényleg!) 2 db WC-pumpát is sikeresen tönkretettem, mire beláttam, hogy nincs más megoldás, mint hogy végre felhívok valakit, aki ért is hozzá és a megfelelő profi berendezése is megvan ahhoz, hogy a lefolyóm végre tényleg működjön. 

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Duguláselhárítás, Hírek, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

DUGULÁS A KONYHÁBAN – lefolyótisztítók és WC-pumpák bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. garamizsuzsa szerint:

  szerintem a legjobb megoldas es ennel jobb nincs: a hibat megelozni mint javitani. a lefolyoba nem tartozik zsiros hulladek, sem olaj sem pedig zsir vagy vaj maradek. ezt elvileg uvegbe kell osszegyujteni es leadni – most mar – a mol kutakon peldaul vagy elvinni a veszelyes hulladekok koze, ami minden varosban megtalalhato a szemettelepeken ha valaki rendelkezik lakcim igazolvannyal es fizeti rendesen a szemtdijat. ehhez persze sokaknak kellene a tudatos gondolkodasmod, mert anelkul ez sem mey. 🙂

 2. Emese szerint:

  Köszönöm a linket! A fiatalember aki kijött, ügyesen megcsinálta a mosogatót. Azóta olyan mint az új. Nné Emese

 3. Tóth Béláné szerint:

  Normálisak voltak és tisztán dolgoztak.
  Érdemes volt őket hívni.

 4. dugulás szerint:

  délután jönnek. remélem gyorsan végeznek.

 5. Egy vízvezeték szerelő szerint:

  Kiegészíteném a házi megoldásokat a wc pumpa helyes használatával.
  Érdemes a mosogatót, wc-t kádat, bidét szanitereket megtölteni vízzel, majd egyidejüleg megnyitni a csapokat és kihúzni a dugókat. Az áramló víz, a mellékvezetékekre szúvó hatást gyakorol(Bernoulli törvénye szerint)
  Ami még ennél is fontosabb a csőrendszerünk megtelik vízzel. Ha mosogatónk is tele van vízzel, esélyünk lehet arra, hogy egyszerre mozogjon a pumpa hatására a efolyó rendszerünkben a vízoszlop. Fontos, hogy minél kevesebb legyen a levegő. A levegő összenyomható, mig a víz nem nyomható össze. A pumpa mozgása akár az egész rendszert képes mozgatni, így a szennydugót is. Ha sikerül beindítani áramlást, akkor esélyes lehet a művelet, lehetőleg forró vizet engedjünk szennydugóra, mivel a konyhai lefolyóban a zsír a legnagyobb ok, így az forró vízzel felolvaszthatjuk

 6. Manyika szerint:

  Köszönöm a javaslatot. A fiatalember szimpatikus volt és az ár is korrekt. A telefonszámuk: (30) 269 6689. Hátha másnak is segít. M.

 7. lefolyó szerint:

  Jó, hogy elolvastam. Köszi a telefonszámot!

 8. bagolyka szerint:

  Tényleg működik amit a vízvezeték szerelő leírt ( nem hiába vízvezeték szerelő 🙂 )!!!! Egyszerűen hihetetlen, 5 perc alatt megszüntettem a dugulást!!!! Pedig már napok óta próbálkoztam ecet+ szódabikarbóna+ forróvíz keverékkel de nem hatott. Nálam a mosógépből a víz mosdókagylóba folyik ( kint az erkélyen van így kialakítva) és az volt eldugulva, vagyis nem volt teljesen eldugulva, de 10 óra kellett hozzá hogy 20-30 l víz lefolyjon…elég durva…
  Kinyitottam minden csapot, először bedugtam ( ja először sárga volt a víz 🙁 sokáig engedtem és utána elmúlt, nem tudom ez mitől lehetett) utána kihúztam és folyt tovább a víz, pumpáztam az eldugult lefolyót kb 15-20-szor ( kb 2 percig) és egyszer csak hopp lefolyt hirtelen az összes víz!!!! Olyan boldog voltam!!! Mert már attól féltem, hogy szerelőt kell kihívni!!! Köszönöm!!!

 9. Farkas Tibor szerint:

  Szervusztok! Ebben a pillanatban oldódott meg a lefolyó problémám, ami már annyira lassú lefolyást produkált, mintha csak egy szívószálon keresztül ment volna le a víz. 500 gramm szódabikarbóna és egy 20%-os ecet kétszeri adagolásával sikerült eltüntetni a dugulást. Első körben 250 gramm szódabikarbónát a mosogató lefolyó nyílásába öntöttem és arra a fél üveg ecetet. Majd amikor kidolgozta magát, gyorsforralóval 1,5 liter forró vizet öntöttem utána. Ezt egymás után kétszer megismételtem és lám, a dugulás megszűnt! majd tele engedtem a mosogató tálat és kihúztam a dugaszt! Csodálatos örvényszerű lefolyást tapasztaltam, kevesebb mint 25 másodperc alatt. Büszke voltam magamra és arra, kitől ezt a tippet kaptam! Köszönöm! 🙂

 10. végrerendben szerint:

  Köszi a telefonszámot! Kipróbáltam mindent, de nem sikerült. Most már jó lett, megcsinálták. Remélem így is marad!

 11. Konyhaidugulás szerint:

  végül csak az lett, hogy ki kellett hívni a mester. hasznos volt a link. kösz.

 12. Erzsike szerint:

  Kedves Sándor! Köszönöm a telefonszámot, normálisak és korrektek voltak. Lehet, hogy nem ez volt a legolcsóbb, nem tudom, de nagyon elégedett vagyok velük. Megérte. Remélem néhány évig nem lesz szükség rájuk. Erzsike

 13. BG szerint:

  Köszi! Hasznos volt az írás!!!

 14. DL szerint:

  A 2014. május 19-i hozzászólás tökéletes és köszönöm. Kipucoltam a rendszert a konyhában, volt benne cucc, de mégsem folyt le utána. Azt használtam ami ide írva volt és hibátlanul működött. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.