ŐSI ALMAFAJTÁK – Ambrus Lajos Tündérkertje (film)

AMBRUS LAJOS író a blog állandó vendégszerzője. A minap már sokadszorra egyeztettünk egy kemenesaljai látogatásról, kemencében sütésről, birkafőzéséről, s persze a somlai bor gyakori kortyolgatásáról is. Megegyeztünk újra, hogy nem is lenne annál jobb, mint, ha leülnénk a diófa alá, várva, hogy a kemencében süljön a friss, illatos kenyér, miközben mi furmintot iszogatnánk.

No, ebből a telefonbeszélgetésből dátum kiválasztása ismét csak nem lett, de az almafajták felé kanyarodott társalgás során Lajosnak eszébe villant, hogy készült vele egy film, “Szellem a palackból… Ambrus Lajos Tündérkertje” címmel, ami a házat is (ahová már régóta készülök), és az ősi almafajtákat is szépen, rendben bemutatja. Megnéztem, s ezek után ajánlom mindenkinek. Érdemes rászánni 26 percet az életünkből.

“Szellem a palackból… Ambrus Lajos Tündérkertje”

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Ambrus Lajos írásai, Bor és étel párosítás, borász
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

ŐSI ALMAFAJTÁK – Ambrus Lajos Tündérkertje (film) bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Bodo Gyula szerint:

    tetszett a kis film es orvendek hogy tenyleg letezik az a nagyszeru dolog miszerint meg van aki ugy gondolja hogy minden gyumolcs faj ertekes es meg kell ovni oket…en jomagam is kertesz vagyok ,gyumolcsoseim is vannak,tobbek kozott Nagymedeseren ahol az iro is jart.erdekelne,hogy mikent lehetne hozzajutni olyan szakirodalomhoz,ahol kimondottanregi gyumolcsfajtakrol van szo?szeretnek hozzajutni es szivesen vennem az utbaigazitast…koszonom elore is tisztelettel Bodo Gyula

  2. R. Barna Péter szerint:

    Próbáltam a linkre kattintva megnézni a filmet, de nem sikerült. A keresőben is hiába kutattam.
    Péter

  3. qu’en l’occurrence c’est l’homme qui se condamne lui-même, mais je m’arrête là sinon mon prosélytisme (qui est surtout une explication, et quand on me le demande, mais bon…) va encore faire grincer des dents.

  4. A great step, towards shared child care and in the long run more equality between the sexes at home and at work. My husband and I earn pretty much the same. At the end of my paid maternity leave, he will take 3 months off of unpaid paternity leave, which will be a great way for him to bond with the baby. My husband is Swedish and grew up with a much stronger mentality of equality and shared home responsibilities between men and women.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.