BOCUSE d’OR (Lyon, 2013) – Széll Tamás chef és Garai Ádám commis a Bocuse d’Or döntőjében, 24 ország kiváló versenyzői közül a 10. helyezett lett. Széll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx Étterem (Budapest) sous-chef-je nagyszerűen versenyzett és elismerést szerzett a hazai fine dining élvonalnak, összességében pedig a magyar szakácstársadalomnak.

Joggal, és örömmel gratulálhatunk Széll Tamásnak és a commisnak, Garai Ádámnak a koncentrált, higgadt, elkötelezett versenyzésért, és mindenkinek, szervezeteknek, személyeknek, akik a munkájukat segítették, akár csak azzal, hogy hírt adtak róla. Gratulálunk! – FOOD&WINE

Bocuse d'Or 2013, Lyon

Eredmények – 24 országból az első 10 legjobb

  • Az első helyen Franciaország (Thibaut Ruggeri, Lenôtre étterem) végzett.
  • A második Dánia (Jeppe Foldager, Søllerød Kro étterem).
  • A harmadik Japán (Norijuki Hamada, Bleston Court Yukawatan étterem) lett.
  • 4. Nagy-Britannia
    5. Norvégia
    6. Svédország
    7. Egyesült Államok
    8. Izland
    9. Kanada
  • A tizedik Magyarország. Széll Tamás és Garai Ádám a rombuszhalra 716, az ír marha húsából készített ételre 639 pontot kapott a zsűritől.
  • A legjobb haltál díja a norvégoké,  a legjobb marhahúsért és a legjobb segítőért járó különdíj a brit csapaté lett. A legjobb Bocuse d’Or plakát, a szavazatok alapján, a magyar lett.

Csíki Sándor♣