ROVAROK ÉS LÁRVÁK – főzés a MUSIC FM 89.5 rádióban

A MUSIC FM 89.5 rádióban rovarok és lárvák szerepeltek abban a menüben, amit tegnap “főztem”, a főzés szót erősen idézőjelbe téve, hiszen, végül is csak sütöttem. A hozzávalók sorában olyan állatok szerepeltek, mint az izmos afrikai vándorsáska, a kövér argentin csótány a molett fekete tücsök, a barna banántücsök, az apró, erdei (csoki) csótány, a ropogós gyászbogár lárva és az igen sápadt viaszmoly. Mindegyik egy külön világ a rovarevés, azaz vagyis, az entomophagia rejtelmekkel teli birodalmában. S, hogy kiknek is főztem? A Music FM 89.5 rádió Önindító című műsorának csinos háziasszonya, Pordán Petra elmesélte,

hogy hajdanában, a televízió egyik műsorában látott valakit (egy “bácsit”, ki mást?), aki rovarokat evett, s ő akkor, ott határozta el nagy, szilárd, s életre szóló elhatározással, hogy ezt egyszer maga is nagy bátorsággal kipróbálja. Így történhetett, hogy, miután kiváló műsorvezető társai, Harsányi Levente és Hajdú Steve mindezt megtudták, megszervezték az örök vágyat beteljesítő eseményt. Én legalábbis így emlékszem a történetre…

  • És, itt jött képbe a FOOD&WINE, s vele én, akinek azért akad némi dicső múltja ezen a területen (is!). Ennek belátásához elegendő az IPM-ben ebben a témában megjelent írásomra gondolni, vagy a blogon Rovarevés – entomophagia (1.rész) és Rovarevés – rovarok a tányéron (2.rész) címmel közreadott cikkeimre, hogy másról itt most ne beszéljek .(Köszönöm a segítségét Baji Anitának is, aki a fotókat küldte, s aki a friss hozzávalók beszerzésében is jeleskedett.)

Rovar főzés a MUSIC FM 89.5 rádió stúdiójában

Az alább következő fotók ennek a jól sikerült akciónak villantják fel egyik-másik momentumát. Élveztem az Önindító című reggeli műsor nagyszerű csapatának, Pordán Petrának, Harsányi Leventének és Hajdú Steve-nek a társaságát. Valóban kiváló csapat, ezért aztán hallgassátok őket reggelente Ti is, aztán pedig, olvassatok engem! 🙂

Pordán Petra, Csíki Sándor, Harsányi Levente és Hajdú Steve (Music FM, 2012.01.18)

Az ellenállhatatlan sült, curry-s gyászbogár lárva (Pordán Petra és Csíki Sándor)

Ropogós, kövér argentin csótány, a Music FM rádió stúdiójában sütve

Harsányi Levente alábbi arckifejezéséből tán leolvasható, hogy valószínűleg nem lesz barátja a friss rovar kosztnak.

Harsányi Levente nem biztos, hogy a jövőben gyakrabban fogyaszt rovarokat

  • Hajdú Steve, miután látta, hogy jóízűen elrágcsálom az egyébként igazán kiválóan sikerült gyászbogár lárvát, maga is kedvet kapott, s beteljesítette aznapi küldetését. Pordán Petra némi idegenkedés után megvalósította gyermekkori álmát és valóban evett a rovarokból, ahogy ígérte, s ahogy a nagyszámú, az eseményeket webkamerán át is követő hallgatóság elvárta. A szortyogósabbra készített csótány nem nyűgözte le, de a gyászbogár lárva osztatlan sikert aratott. A nap folyamán mások is megkóstolták a rovar “főztömet”, s bár akadt műsorvezető, aki arra panaszkodott, hogy nem tudják kiszellőztetni a stúdiót, a megszólalást tudjátok be annak a mérhetetlen csalódottságnak, hogy neki már nem jutott a médiatörténeti eseményként a MUSIC FM stúdiójában sütött friss rovarokból.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Furcsa ételek, Japán konyha, kína konyha, nemzetközi konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

ROVAROK ÉS LÁRVÁK – főzés a MUSIC FM 89.5 rádióban bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. kata szerint:

    nagyon jól szórakoztunk a műsoron. 🙂 gratulálok! legyen máskor is!

  2. Hapci szerint:

    Sejtettem, hogy az lesz a vége, hogy P. Petra bekapja a gyászbogaradat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.