JAPÁN OMLETT – a tojáskészítés japán művészete

A JAPÁN OMLETT ismét csak arra példa, mint a japán mézes piskóta, a kasutera, a sushi, a japán “pizza” (okonomiyaki) és a példákat még lehetne sorolni. Ez pedig nem más, mint az eredeti elképzelés továbbfejlesztése, mívessé tétele. A tojásételek, rántotta, omlett, és így tovább, az európai gyakorlatban nem érdemelnek különösebb figyelmet. Vannak,

különbséget is teszünk köztük, azonban lehetőség szerint kerüljük a macerás, időrabló műveleteket. Nem úgy a japán mesterek. A japán omlett, a “Dashimaki Tamago” készítését Eniwa Hokkaido mester mutatja be.

A japán omlett receptje

A japán omlett (Dashimaki Tamago)  hozzávalói 8 tojásból:

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 30 g porcukor
  • 3 g só
  • 1 ek. édes rizsbor (mirin)
  • 1 ek. szake
  • 180 ml hal alaplé (bonito leves)

A japán omlett készítését a következőn videón láthatjuk. Figyelmet érdemel az olajhasználat és az a művészi igényű gondosság, mellyel a szusiséf a krémes és sültebb tojásrétegek váltakozásából álló, szépen formált omlettet  kialakítja.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Japán konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

JAPÁN OMLETT – a tojáskészítés japán művészete bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Szabó László szerint:

    Élmény volt nézni.

  2. Sipos Ferenc szerint:

    Őszintén mondom, lenyűgözőtt!

  3. Csíki Sándor szerint:

    Így is lehet főzőcskézni.

  4. Martin szerint:

    Hát ez… Sokkolt nekem még forgató lapáttal is szetesett a sima francia omlett, pedog azt csak félbe akartam hajtani. Ez valamj elképesztő volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.