FEHÉRVÁRI BORMUSTRA (2012) – 75 magyar fajta

I. SZÉKESFEHÉRVÁRI BORMUSTRA (2012) “A világfajták bűvöletében gyakran megfeledkezünk arról, hogy léteznek magyar szőlőfajták, és belőlük készült, figyelemre méltó, zamatos boraink. Rozália, Bakator, Csomorika Pátria Valentin… Csak néhány abból a 75 szőlőfajtából, amelyekből készült borokat szeretnék megismertetni városunk borkedvelővel, az I. Székesfehérvári Bormustra rendezvényen.

Őshonos magyar, illetve magyar kutatók által nemesített szőlőfajták és az ezekből készített borok állnak a program középpontjában. Szakmai beszélgetésekkel, borászok előadásaival, kiállítással színesített sétáló borkóstolón a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajták, valamint a belőlük készült borok mutatkoznak be az érdeklődőknek. 80 borászat közel 200 bora várja majd a kalandos kedvű látogatókat.

I. Székesfehérvári Bormustra (2012)

A rendezvény fővédnöke dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere, míg a szakmai fővédnökséget id. Kamocsay Ákos borász vállalta.

„Az első, Hungaricum Bormustra elnevezésű rendezvényt Keszthelyen rendezték két évvel ezelőtt, mely a szakma és a látogatók körében is igen nagy sikert aratott. Ezt a hagyományt folytatva szeretnénk Székesfehérváron elindítani egy exkluzív eseménysorozatot, melynek első állomása lesz a szeptember végi seregszemle.” – mondta Kertész Zoltán, a Kertész Családi Pincészet vezetője, a bormustra egyik főszervezője.

A bemutatkozó 80 borászat nemcsak termékeivel lesz jelen, de több borász is fontosnak érezte, hogy személyesen is részt vegyen a mustrán, így is népszerűsítve kedvenc fajtáit.

I. Székesfehérvári Bormustra (2012)

A kóstolók mellett szakmai előadásokat is hallgathatnak a résztvevők:

 • 18.30: Badacsonyi magyar fajták – Dr. Brazsil József, egyetemi adjunktus (Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar)
 • 19.00: Magyar szőlőfajták – Szentesi József, borász (Borászok Borásza 2012.)
 • 19.30: Tradíció és marketing a borászatban – Miklós Csaba, borász (Mór)

Bővebb információk: www.fehervari-bormustra.hu

I. Székesfehérvári Bormustra (2012)

(A sajtóanyag alapján: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Fesztivál, Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

FEHÉRVÁRI BORMUSTRA (2012) – 75 magyar fajta bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Szabó Csaba szerint:

  Kedves Zoltán!
  Remélem te is jól érezted magad. Elnézést kérünk, de a csajokkal ettünk és kóstoltunk jó mangalicát.
  A tesód volt a legjobb csaj, képzeld a polgarmester is azt mondta. Várjuk a második bormustrát másodikat is, de hidd el arra sokkal többen jönnek el.
  tisztelettel:
  Szabó Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.