A DINING GUIDE zsűrije immár nyolcadik éve értékeli a hazai éttermeket, ez alatt a díj az egyik legelfogadottabb elismeréssé vált a vendéglátóiparban és az ínyenc közönség körében egyaránt. A tavaly év vége óta tartó tesztelések eredményeként a Dining Guide étteremkritikusainak szavazatai és pontozása alapján márciusban közzétették a legjobb 20 étterem listáját a Toplista Gasztronómia magazinban. Jó eséllyel a Top 20 étterem között van az idei (2012) Év Étterme is.

Utóbbi 2013 január-februárjában derül ki egy nagyszabású gálán. Szeptember 6-án, csütörtökön 18.30 órától a Hotel Gellértben, ünnepélyes keretek között emeljük meg kalapunkat Magyarország vezető éttermei előtt. Ezek az éttermek a következők:

TOP 20 MAGYAR ÉTTEREM 2012

  1. Onyx
  2. Costes
  3. Fausto’s
  4. Mák
  5. Nobu
  6. Hertelendy
  7. Bock
  8. Csalogány 26
  9. 67
  10. Arany Kaviár
  11. Alabárdos
  12. Olimpia
  13. Borkonyha
  14. Château Visz
  15. Laci!Konyha! (augusztustól új helyen, új néven: Laci!Pecsenye?)
  16. Kistücsök
  17. Enoteca Corso
  18. 21 magyar
  19. Vár: a Speiz
  20. Trattoria Pomo D’oro

A gála menü a Dining Guide honlapja alapján:

Üdvözlőfalat
Osztriga posírozva, szezám consomméval
Kacsamáj zöldalma terrine csirkecomb rilette-tel
Onyx
Törley Chardonnay Brut Nature 2004

Pacal „szalámi” uborka variációkkal és füstölt kolbász chips-sel
Alabárdos

Mangalica terrin
Mák
Pannonhalmi Apátsági Prior 2011

Tatár beefsteak angusból, vörös és fekete kaviárral, tejfölzselével
Arany Kaviár

Zöldborsós, kalamáris risotto
Fausto’s
GellavillaRosé2011

Gőzölt pisztráng ràkbeurreblanc-nal és koriandersalátával
Borkonyha

Borjúpofa langyos „waldorfsalatával”
21 magyar
Káli Kövek Köveskál 2011

Barbarie kacsa – sárgarépa – zöldborsó
67

Mangalica cigánypecsenye
Enoteca Corso
Bott Frigyes Kékfrankos 2010

Hazelnut ” dacquoise”, dark choclote mousse
Costes
Bodrog Borműhely Mesés 2010

Petit fours
Onyx