BORFESZTIVÁL A BUDAI VÁRBAN 2012 – szeptember 12-16.

BORFESZTIVÁL lesz idén is a budai várban. Hihetetlen, de ez már a 21. borfesztivál a budai várban. Természetesen megkaptam az első sajtóanyagot is, ahogy tavaly is, és korábban. Így kezdődik: “Az idei Budavári Borfesztiválon a fiatal borászoké a főszerep. Felnőtt a második generáció. (Talán) mindent tudnak a szőlőről, borról, az apró családi titkokról.”

“Közülük páran már biztosan megkapták szüleiktől a nagy pincekulcsot is. Most rajtuk a világ szeme, eljött az idő, hogy megmutassák, ők milyen bort tudnak készíteni. Diktál a divat, a legújabb trendek, de a mi fiatal borászaink érzéssel, óvatosan frissítenek a receptúrán. Boraik naprakészek, ám a tradíció ízei épp úgy dominálnak bennük, mint elődeik boraiban. Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a fiatalok. A fiatal borász személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon.

És még ami fontos: a fiatal borászokon belül a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete lesz idén a Borfesztivál kiemelt vendége. Az ország 10 borvidékének 28 ismert, a magas minőségű borkészítés iránt elkötelezett fiatal termelője szórakoztatja a közönséget az Oroszlános udvarban, a Magyar Rádió színpada mellett. Felváltva és együtt töltögetve a jó nedűket a poharakba.

 • Hangoló – a Borfesztivál idén világzenei koncerttel indul. Szeptember 7-én, a MOM Kulturális Központban az egyedülálló Hungarian HeartBeats program azt a zenei és kulturális sokszínűséget mutatja be, amely hazánkban a táncház-mozgalom hagyományaiból indulva virágzik.  Jegyek a helyszínen és a jegymester.hu oldalon válthatók.
 • A Borfesztivál idei díszvendége Horvátország. Köztudott, hogy az ország borászainak közel fele nem értékesíti borait, csupán saját igényeik kielégítésére termel, melyre egy régi mondás is utal: „Olyan még nem volt, hogy egy zagorjei (ember) bort adott volna el, inkább megitták a barátai”. A borok mellett az ország gasztronómiája, kultúrája is bemutatkozik.
 • A Borfesztivál gazdag kulturális kínálatában igazi újdonság, hogy a zárónapon a Magyar Jazz Szövetséggel közösen kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja. Színpadra lépnek MoNaMo és Vendégei, a Budapest Bossanova Quintet, a Basszusgitár Ünnep keretében Jaco Pastoriusra emlékezünk. Az idei Budavári Borfesztivál záróműsorát a Ricardo Salsa Club zárja.
 • S, végül az új (?) szlogen: „Budavári Borfesztivál a barátokkal szeptember 12-16. között!”

A Budavári Borfesztivál részlete, 2011

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, Bor és étel párosítás, borász, Fesztivál
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

BORFESZTIVÁL A BUDAI VÁRBAN 2012 – szeptember 12-16. bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. miviana szerint:

  Idén magunk kampányoljunk a “III. Nemzeti Gulyás Nap” mellett vagy a http://www.foodandwine.hu/-n is találunk majd hozzá anyagot (a logón kívül)?

 2. Csíki Sándor szerint:

  Kedves miviana!

  Őszintén köszönöm a kérdését!
  Szerintem nézzük meg, hogy mire képes a net! 🙂

  Üdvözlettel:
  Csíki Sándor

 3. miviana szerint:

  Érdekes kísérlet lesz (kicsit meglepődtem a válaszon) ! E percig egyetlen találatot sem ad a Google a “III. Nemzeti Gulyás Nap” szóösszetételű keresésre …

 4. Mackóúr szerint:

  Már szervezem a házi gulyásünnepet. Fanfár, zászlóerdő, logo nem lesz, de ha sikerül, lesz kacsazúza gulyás (legutóbb nagyon jól sikerült!), meg valami nyomtató, talán stíriai metélt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.