GRETA GARBO KOKTÉL – Ne légy fukar, Baby!

GRETA GARBO eredetileg Greta Lovisa Gustafsson (1905-1990) néven, Svédországban, Stockholmban született. Ő a némafilm és a hangosfilm klasszikus korszakának egyik első csillogó hollywoodi sztárja. Soha nem ment férjhez, gyermeke sem született, s egyedül élt, ami találgatásokra is bőven okot adott. Első hangosfilm szerepében, az Anna Christie című film (1930) angol nyelvű változatában hangzik el a klasszikussá vált mondat:  “Gimme a whisky with ginger ale and don’t be stingy, baby.” (Adj egy wiskyt gyömbérsörrel, s ne légy fukar, Baby.) A filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

Ne légy fukar, Baby!

Greta Garbo koktél

A Greta Garbo koktél meglehetősen izgalmas és leginkább talán a mentalikőr (Crème de Menthe) teszi azzá, különösen, hogy brandy-hez komponálódik, frissen facsart narancslével és gránátalma ízesítésű sziruppal (Grenadine)

  • A koktél hozzávalói:
  • 30ml brandy
  • 30ml száraz vermuth
  • 30ml frissen facsart narancslé
  • 8ml gránátalma szirup (grenadine)
  • Egy árnyalatnyi Crème de Menthe

A hozzávalókat cocktail shakerben, jéggel, alaposan rázzuk össze, s töltsük hosszú, hűtött pohárba.

Greta Garbo, The painted veila (1934)

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Recept
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

GRETA GARBO KOKTÉL – Ne légy fukar, Baby! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Mátis András szerint:

    “…Garbo var nära att gifta sig. Men sista minuten lämnade hon brudgummen John Gilbert stående vid alaret 1927…” vagyis, Garbo 1927-ben egyszer már majdnem megházasodott, de az utolsó pillanatban, az oltár előtt állva, otthagyta – az ugyancsak színész John (Pringle) Gilbert /1899-1936/ nevű vőlegényét, akivel 4 nagyobb filmben is főszerepet játszottak, de mellette hamar özvegységre jutott volna, s lehet, hogy ezt érezte meg akkor, ott, az oltár előtt…?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.