EPER – zeller és bazsalikomlevéllel

EPER ZELLER és bazsalikomlevéllel és eper vaníliával, korianderrel is szerepet a legutóbbi főzésen, a DUNA TV Család-Barát című műsorában. Volt levendulás zöldborsóleves is és eper-levendula fröccs is. A következő egyszerű receptekben szereplő elemek közül Barkó Judit műsorvezetőnek különösen a cukrozott zellerlevél tetszett. A kerti eper egyébként hibrid faj, amelyet világszerte a gyümölcséért termesztenek. Színe, íze, illata, lédús textúrája, édessége, aromái népszerű gyümölccsé teszik. Szeretem.

Eper cukrozott zeller és bazsalikomlevéllel

  • Hozzávalók:
  • 250g érett eper
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 2 evőkanál narancslé
  • A zeller és bazsalikom levélhez:
  • Zellerlevél, bazsalikomlevél
  • tojássárgája
  • porcukor

Elkészítése: Az érett epret negyedekbe vágjuk, megszórjuk egy teáskanál porcukorral és hozzákeverjük az evőkanálnyi narancslevet (esetleg néhány csepp narancsvizet is), majd egy állni hagyjuk.

A cukrozott levelek elkészítése: a friss zeller és bazsalikom leveleket mártsuk tojássárgájába, majd porcukorba, és zsírpapírra téve néhány órán át szárítsuk.

  • Szervírozás: az epreket tegyük üvegtálba és helyezzük rá a cukrozott leveleket.

Eper vaníliával és korianderrel

Az epret vaníliás cukorral, ízlés szerinti frissen tépett korianderlevéllel turmixgépben, vagy botmixerrel összezúzzuk. A pürét tálba tesszük, és a hűtőszekrényben megdermesztjük. Korianderlevéllel díszítjük.

Fragaria ananassa - napjaink hibrid kerti epre

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: nemzetközi konyha, Recept
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.