GOURMET FESZTIVÁL 2012 – képek, séfek, étkek

A GOURMET FESZTIVÁL 2012 a Millenárison nagyszerű időjárás mellett zajlik. A csúcsgasztronómia világának ez a fesztiválja láthatóan vegyes megítélést vált ki, legalábbis, ami az árakat illeti, ám az itt megjelenő árak az éttermek árainak tükörképei, amihez a beszerzett alapanyagok minőségarányos árai is hozzájárulnak. A százszámra szervezett fesztiválok sorában ez a kevesek számára napi hozzáférhetőségű fine dining világába adhat betekintést, tapasztalatom szerint 500-1500 Ft/adag árakon. A boroknál azonban akár a 3000 Ft/dl is előfordulhat, mint a csúcsborok közé sorolódó Bock, Capelle Cuvée esetében.

Lássuk, hát – a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül – hogy pénteken miféle képeket készítettem (elnézést attól, aki most kimaradt):

Gere Andrea és Pauli Zoltán. Amit ettem: Érlelt "marhaoldalas-szték" sváb supfnudlival, verjus-mártással

Sárközi Ákos, Borkonyha. Amit ettem: Galamb rillette bazsalikomos zöldalmával

Dudás Szilárd, Anyukám mondta. Amit ettem: focaccia, lampredotto (pacal)

"Focaccia", St.Deniele sonka, paradicsom, bivaly mozzarella, ruccola, szűz olívaolaj

Lampredotto (pacal)

Péntek délutánig már ennyien (71) szerették volna megtudni az Anyukám mondta tésztájának receptjét...

Ruprecht László (Chianti, Veszprém). Amit ettem:Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal

Sovák Zoltán (Walter Vendéglő, Perbál). Amit kóstoltam: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

Wolf András (Salon Étterem, New York Palace), Amit kóstoltam: Egresleves rozmaringos friss kecskesajttal, Kacsasült káposztás cvekedlivel, Eperbodza, Rebarbaraszörp

Eperbodza

A Rosenstein is a Gourmet Fesztiválon. Amit kóstolni fogok: Ricset töltött libanyakkal, füstölt fürj tojással

Takács Lajos (Olimpia) és a "halas ember". Amit ettem: makréla és rák

Balra: Molnár B. Tamás (Gault&Millau, Bűvösszakács), középen: Takács Lajos Olimpia), jobbra: Litauszki Zsolt (21, Pest-Buda)

Kovács Lázár, Nyíri Szása és Molnár Attila (Arany kaviár)

  • Mára ennyi fért a beszámolómba. Számos barátomról, akik pénteken voltak a Millenárison, nem készült kép, mert ritka kivételként, nem volt nálam a fényképezőgépem. Ma birkafőzés lesz. Érdekel az is és Rosensteinéknél a sólet kisöccse, a ricset is tervbe van véve.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Fesztivál, Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.