EPER és LEVENDULA – eper-levendula fröccs

EPER ÉS LEVENDULA szezon is van egyszerre, mint minden rendes évben, s mindezekhez társul, hogy a fröccsnek is eljött a maga nyárideje, így aztán mi sem természetesebb, mint hogy epres-levendulás fröccsöt készítsünk száraz (félszáraz) fehérborral, esetleg (alkoholmentesen) szőlőlével készítve, s természetesen harmatosan lehűtve. Ínyencség ez, amolyan majdnem sangria, amit a levendula tesz igazán izgalmassá.

Epres-levendulás fröccs

  • 1/4 csésze 100%-os narancslé
  • 1 csésze friss eper
  • 1 evőkanál friss levendula virág
  • 1 palack (750ml) száraz fehérbor (vagy szőlőlé)
  • 4 csésze ásványvíz
  • A díszítéshez:
  • 4 – 6 szál friss levendula
  • 4 – 6 friss eper

Elkészítése: A narancslevet, epret és levendulavirágot turmixgépben, vagy botmixerrel aprítsuk fel, majd tegyük üvegbe. Öntsük rá a bort (szőlőlevet) és hűtőszekrényben min. 30 percig hagyjuk állni. Ezután szűrjük le.

Szervírozás: a borospoharat töltsük meg félig az eper-evendula szűrlettel és szénsavval dúsított hideg ásványvízzel, vagy szódavízzel töltsük fel. A poharat levendulával, eperrel díszítsük.

  • Tipp: eper sörbetet (sorbet) és fagylaltot is készíthetünk levendulával. A sörbetet pezsgővel is felönthetjük.
  • Tipp: a szürkebarát (Pinot gris), a Sauvignon blanc, a Grüner Velteliner különös alkalmas ehhez a fröccshöz, de más borokkal is jó italunk lesz. A hazai fajtákkal is érdemes próbálkozni. Szerencsére akad belőlük egyre többfelé.

Eper és levendula: jó párosítás

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: nemzetközi konyha, Recept
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.