A GOURMET FESZTIVÁL 2012 kiállítóinak névsora az idén is impozáns, ahogy a Gourmet Fesztivál 2012 facebook oldalán is áll: „Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Bock Bisztró, 21 – Magyar Vendéglő, Tigris Étterem, Rosenstein Vendéglő, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház, Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a szentendrei-szigeti Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha, a Villa Bagatelle és a Spazio.”

A tavalyi Budai Gourmet, már Gerendai Károly nevéhez kapcsolódott, ahogy az idei is. Vető Viktória sajtófőnök küldött egy sajtóközleményt is. Ebben áll:

A legjobb hazai ízek, zamatos borok, gyöngyöző sörök, mennyei cukrászdák és pokolian jó szakácsok, valamint a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és egyéb javak az ország minden részéből csalogatják június 8-10 között a Millenárisra a nagyközönséget. Mindenkinek jár egy pohár Freixenet pezsgő és naponta az első ezer látogató egy lazacos előételt is kap június 8-10 között az OTP Klub Gourmet Fesztiválon a Millenáris parkban. A látogatók végigkóstolhatják Magyarországot, hisz’ itt lesz a magyarországi éttermek színe-java, emellett számos cukrászda, pálinkárium és borkészítő, kézműves termelő, sajtkészítő, méztermelő, kolbásztöltő. Szóval együtt, egy helyen gyűlnek össze Magyarország ízei. Elérhető lesz szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot.”

A Gourmet fesztivál facebook oldala szerint: „Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglő, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszről a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda – Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti’s Grand, valamint Kitchen és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen ők is képviseltetik magukat az eseményen. A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda.”

(Csíki Sándor♣)