DUGÓHÚZÓ – dugóhúzás cipővel

A DUGÓHÚZÓ hiánya nem tántoríthatja el az igazi borisszát. Ilyenkor előkerül a kés, a csavarhúzó, mindenféle eszköz, ami csak a siker legkisebb reményével is kecsegtet. Pedig elegendő csak a lábunkra pillantani, mert a megoldás abban az irányban van. A cipőnk. Némi fizika, ami amúgy is része a világegyetemnek, s a borospalack dugója már egy cipő és egy fa segítségével is eltávolítható. A fejlett nyugat már régóta birtokában van ennek a hasznos tudásnak. Eljött hát az ideje, hogy nálunk is terjedjen és közkinccsé váljon.

A következő haladó szellemű amerikai-francia videó megmutatja, miképpen is távolíthatjuk el a dugót a borospalackból akkor is, ha éppen nincs kéznél egy dugóhúzó, ám a cipőnk kéznél van, s akad valami szilárd felület is, például egy fa, vagy fal.

 • Ha ismersz más, hasonlóan szellemes módszereket is, ne habozz közkinccsé tenni!

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, Népszerű tudomány
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

DUGÓHÚZÓ – dugóhúzás cipővel bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Szilvásy Dénes szerint:

  Ez egy régi, magyar trükk – biztos, tőlünk lesték el a franciák :)) vastagra hajtogatott anyagot (konyharuha, abrosz, de akár zakó is lehet :-)) a falhoz, vagy egyéb stabil felülethez szorítunk és a bemutatott módon a palack alját ehhez ütögetjük. A dugó szépen kiaraszol, utána kicsit várni kell, hogy a benne lévő bor megnyugodjon.
  Ismert még egy megoldás: Hosszúnyakú palack tetejét kőhőz csapjuk. Az letörik, s máris iható a nedű.

 2. Mackóúr szerint:

  Látszik, itt csak Urak járnak: cipő, zakó. A fal a mezítlábasokon is segít, valami rongy, vagy vastag újság közbeiktatásával!

 3. Szilvásy Dénes szerint:

  A lányok, asszonyok, a hölgyek nem ismerhetiik eme szokásokat. Ők két ujjuk közé csípett talpas poharakból isszák borukat – finomkodva, nyalogatva 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.