ARAB FŰSZERKEVERÉK – baharat

A BAHARAT arab szó, jelentése “fűszer”, de török nyelven is ez a szó jelöli a fűszert. Majd, hogy egy kicsit bonyolultabb legyen, ezen a néven neveznek egy, az arab világban elterjedt fűszerkeveréket is.

A baharat a Közel-Kelet piacain és fűszerüzleteiben Törökországtól Libanonig, de az Arab-félszigeten is mindenütt megvásárolható, ám elkészítése sem igényel különösebb képzettséget.

Fűszerek; Forrás:  blisteringspice

A baharat receptje 

  • Hozzávalók:
  • 4 evőkanál őrölt feketebors
  • 4 evőkanál őrölt paprika
  • 4 evőkanál őrölt szerecsendió
  • 3 evőkanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál őrölt koriander
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál őrölt kardamom

Elkészítés: keverjük össze a hozzávalókat és jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Arab konyha, Török konyha, zsidó konyha
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.