GYAKORLATILAG minden nap főzök valamit. Jót, s még jobbat, időnként olyat is, ami nem tetszik. A többségét le is fényképezem. Mára azonban már lemaradásba kerültem, s időm sincs mindent megírni, amit talán érdemes lenne. Előfordul, hogy szívesebben „főzök” telefonban, szingliknek tanácsot adva, receptet rögtönözve, mint meg is írva. Tavaly nyáron a VOLT Fesztiválon Katlan Tóniéknál gulyáslevest is főztem, Amolyan magam módjára készítettet a Magyar Konyha színeiben. Most megosztom az összetevőket.

Gulyásleves szürke marhából

  • Hozzávalók:
  • 8 kg marhalábszár,
  • 3 kg marhalapocka
  • 2 kg csont, lehet húsos is, de ne legyen velős
  • Füstölt mangalica szalonna
  • 2 kg vöröshagyma apróra vágva
  • 0,2 kg fokhagyma gerezdekre bontva, tisztítva
  • 1 kg paradicsom hámozva, magozva, apróra vágva (vagy konzerv)
  • 4 db zellergumó zellerlevéllel együtt, mosva, tisztítva
  • 7 kg burgonya, gulyáshoz felvágva
  • 2 kg sárgarépa, karikára vágva
  • 2 kg petrezselyem gyökér vékony karikára vágva.
  • 5 db zöldpaprika
  • 1 palack száraz fehérbor (furmint)
  • Só, bors, pirospaprika (ha lehet: szegedi és kalocsai), babérlevél, őrölt kömény
  • víz

Gulyásleves a VOLT Fesztiválon (2011)

Gulyásleves a VOLT Fesztiválon (2011)

Molnár Nikolett (balról), Hámori Balázs (jobbról)

Jobbról Ablonczy Bálint, mellette Bánki Anita

Nekik is ízlett a szürke marha gulyásom...

VOLT Fesztivál, Sopron, 2011

Csíki Sándor♣