II.NEMZETI GULYÁS NAP – 2011. augusztus 27, szombat

HOLNAP, augusztus 27-én, szombaton lesz a második Nemzeti Gulyás Nap. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe, s határainkon is messze túlnyúlik. Így aztán nem is versenytársa a nyárvégén szép számmal zajló más rendezvényeknek, akár itt legyenek, akár Erdélyben, Felvidéken, vagy másutt. A Nemzeti Gulyás Nap a filozófiájából is fakadóan valamennyi rendezvénynek társa és barátja, ezzel pedig összekötő kapcsa. A Nemzeti Gulyás Nap a magyar konyha ünnepe is.

A Nemzeti Gulyás Nap (NGN) filozófiája

A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben. A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap a Kárpát-medence ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul. (2010. június 28.)

A Nemzeti Gulyás Nap időpontja

 • A Nemzeti Gulyás Nap minden évben a nyár végén, augusztus utolsó szombatján kerül megrendezésre. A második Nemzeti Gulyás Nap időpontja: 2011. augusztus 27. – egész nap.

A Nemzeti Gulyás Nap résztvevői

 • A Nemzeti Gulyás Napnak résztvevőjévé válik mindenki, aki ezen a napon gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főz, vagy az éttermekben fogyaszt, annak tudatában, hogy ez a nap a Nemzeti Gulyás Nap. Mindenki, aki így tesz, egyszersmind egy nagyobb egész részévé is válik, legyen bárhol is a nagyvilágban.

A résztvevőkről folyamatosan érkeznek a hírek, és szívesem veszem, ha a kommentekben is jelzik szándékukat, de lesz róluk összefoglaló beszámoló is. A tavalyi esztendővel összevetve eddig különösen Erdély, és a határon túli médiák közül is az erdélyi sajtó aktivitása kiemelkedő.

Ez az ünnep attól sikeres, hogy sokan akarjuk és sokan teszünk érte. Ki többet, ki kevesebbet, ám valamennyi cselekvés a sikert erősíti. A magunk és mások örömére főzünk, vagyunk együtt. Jókedvből. A gigarendezvények kora még nem érkezett el, annál inkább a falunapoké, a baráti főzéseké, éttermi étkezéseké. Jó főzést, vidám napot kívánok szombatra!

További részletek a Nemzeti Gulyás nap megszületéséről, a  tavalyi rendezvényről, a résztvevőkről, a sikerekről és az idei előkészületekről itt bőséggel olvashatók. Rád is számítunk a Nemzeti Gulyás Napon, a magyar konyha ünnepén!

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Fesztivál, magyar konyha, Nemzeti Gulyás Nap
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

II.NEMZETI GULYÁS NAP – 2011. augusztus 27, szombat bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. KG szerint:

  Mi is készülődünk, de kicsit lemaradtunk. Közkívánatra babgulyás lesz. 🙂

 2. Csíki Sándor szerint:

  Kedves László!
  Szép napot és idén a fotókról se feledkezzetek el!
  Baráti üdvözlettel:
  Csíki Sándor

 3. Steve szerint:

  Nalunk kicsit keson elkeszult a gulyas es a nemet peksegben vettunk jo kenyeret is. Ebed is meg vacsora is. Jo etvagyat mindenkinek! Isten eltessen mindenkit aki unnepel meg azt is aki nem er ra! Itt kicsit huvos van, 21 fok, de a hangulat jo. Steve, Perth, Australia

 4. Csíki Sándor szerint:

  Kedves Steve!
  Jó étvágyat Ausztráliában! Fotót küldjön. 🙂
  Üdvözlettel: CsS

 5. Székely István szerint:

  Mi lett ezzel a kezdeményezéssel? Én azóta is tartom, de már nem találkozom vele sehol, hogy lenne folytatása…

 6. Csíki Sándor szerint:

  Kedves István! Sokan érdeklődtek, ezért folytatódik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.