VÁLSÁG – a hülyeség korszaka (2008-2012…?)

SERTÉSINFLUENZA, madárinfluenza, pénzügyi és gazdasági válság, hitelválság, kisbolygók. Akad itt minden, mi szemnek szájnak ingere, csupán a józan ész, mintha híjával lenne. “A sertésinfluenzának – írtam 2009 nyarának végén – annyi köze van egy gasztrobloghoz, hogy  kedvelt főszereplői nem mások, mint az étkezőasztal örökös sztárjai, a sertés és az ember. A bágyadt ősz közeledtével, ha az északi féltekén az emberek a nyár bódulatából felébrednek, egyre gyakrabban figyelmeztetnek majd bennünket az elmúlásra…”

“Nos, úgy gondoltam, hogy a vakcinagyártó(k)nak szerény lehetőségemmel besegítve, legjobb tehetségemmel elébe megyek a biztosan megjósolható eseményeknek és saját elhatározásomból már a nyár derekán megkezdem a rémisztgetést.” – írtam mindezt két esztendővel ezelőtt, 2009-ben.

2009 februárjában a válságot 2008-2012 közöttire becsültem. Bíztam benne, hogy ennyi idő csak elég lesz ahhoz, hogy a gazdagok beleunjanak a bizonytalanságba, s mindemellett még piszkosul meg is szedjék magukat. Úgy gondoltam, hogy némi világjárvánnyal való fenyegetőzés után majd csak lecsillapodik a világ, s végre elkezdi igényelni a nyugalmat és harmóniát.

Ezen a nyáron azonban az emberi hülyeség újabb hullámokat ver és ősszel, tél elején sem számíthatunk semmi jóra, különösen nem a tőzsdén. Ennél a halálos járványok bedobása már igazán fantáziadúsabb és racionálisabb volt. A mostani hülyeséghullám csupán egy dologról szól – a hülyeségről. Ezért parttalan és önpusztító.

 • S, hogy valami jó is legyen: a válság – már csak a kifáradás miatt is – 2013 tavaszára várhatóan kezelhető nagyságúvá csillapodik, azonban addig még legalább két nagy hülyeséghullámra számíthatunk. A legkiszámíthatóbb mind közül a 2012. decemberi Nibiru sztori, ami 2012 nyár végétől már kezdődik, ám nem hiszem, hogy csupán ennyi lesz. (Ehhez társul majd a tőzsde, és a pénzvilág meg-megújuló zavarodottsága, különösen 2011. végén, nem csekély gondokat okozva!) Némi eséllyel a járványok is előkerülhetnek, és az éhezés, az élelmiszerválság fenyegető rémének felvázolása sem teljesen esélytelen, vagyis lesz még részünk stresszben, ne is reménykedjünk nyugalomban – egészen 2013 tavaszáig, amikorra néhányan már rájönnek, hogy a problémákkal való szembenézés elkerülhetetlen.

 • A Nibiru bolygót, 2012 decemberében – nem kétséges – túléljük, bármit is jósoljanak volt a maják, akik egyébként minden naptárkészítő és “jövőbelátó” képességük ellenére a kereket mégsem ismerték. Vagyis, akad itt remény, azonban addig még meg kell küzdenünk az intézményesített hülyeség újabb és újabb hullámaival. Lesz még benne részünk bőven, csak győzzük kapkodni a fejünket.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Válság, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

VÁLSÁG – a hülyeség korszaka (2008-2012…?) bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Hobbiszakács szerint:

  Kiváncsi vagyok, mikor találják ki a krokodilinfluenzát, amely nemcsak fertőz, hanem harap is 🙂

  Egy kis pánik azért nem árt. A rendszeres kézmosás bevezetésével a sertésinfluenza – leánynevén mexikói influenza – kevesebb áldozatot követelt mint egy normális őszi influenza szokott.

 2. financial szerint:

  Véletlenül tévedtem ide, de csak gratulálni tudok. Mindenre számítottam, csak éppen erre nem. Le a kalappal!

 3. kerekes szerint:

  Ez elég érdekes írás. Augusztusban.

 4. kakukkmarci szerint:

  a 2011 vége jól bejött, de a 2012 is eddig….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.