II.NEMZETI GULYÁS NAP – 2011. augusztus 27-én

A II. NEMZETI GULYÁS NAP 2011. augusztus 27-én, szombaton lesz. Szombaton a II. Nemzeti Gulyás Napon ismét ezrek és ezrek főznek szerte a nagyvilágon, ahogy tavaly is. Csatlakozz Te is és legyél részese, aktív résztvevője ennek a kivételes és egyedülálló ünnepnek! Miért éppen a gulyás? Mert a gulyás (goulash, gulasch, goulache, гуляш, רועה, guláš, …) a legismertebb magyar ételnév, amin belföldi vélekedésünk és berzenkedésünk mit sem változtat.

A 2011-es II.Nemzeti Gulyás Napról, a magyar konyha ünnepéről bővebben itt is olvashatsz. A tavalyi, I.Nemzeti Gulyás Napon világbajnokok lettünk. Erről itt is olvashatsz.

 • Köszönöm a Magyar Turizmus ZRt-nek, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének, a támogató bloggereknek, az ünneppel szimpatizáló hazai és külföldi magyar nyelvű portáloknak, egy-egy rendezvény lelkes szervezőinek, hogy azon vannak, a II.Nemzeti Gulyás Nap még kiterjedtebb lehessen, mint az első volt. Sejthető, hogy ezen az ünnepen világszerte újra sok tízezer ember főz majd gulyás, pörköltet, halászlevet, lecsót s mást. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben.

Csíki Sándor♣ (ötletgazda)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha, Nemzeti Gulyás Nap
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

II.NEMZETI GULYÁS NAP – 2011. augusztus 27-én bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Jánossy Alíz szerint:

  Kedves Sándor!

  Még van csatlakozó Gyergyóból. A gyergyószárhegyi Művészeti és Kulturális Központ Korkép képzőművészeti táborában éppen most táborozó képzőművészek csatlakozva a Nemzeti Gulyás Naphoz – Erőss István, erdélyi gyökerekkel rendelkező Magyarországon élő képzőművész irányításával – hatalmas bográcsossal vendégelik meg a táborszervezőket, a község lakóit és a sajtó (sic!) képviselőit szombaton. Fotó is lesz róla és híre is lesz ennek az eseménynek…

  Másrészt a Krónika cikkéből is az derült ki, hogy mindenki pozitívan reagálta le, csupán a sepsiszentgyörgyi vendéglátós nem értette az egész megmozdulás lényegét, de szerintem neki is lezörög a tantusz előbb-utóbb. 🙂

  Jánossy Alíz

 2. Bartl Sebestyén szerint:

  Sanyikám, gratulálok!
  A Krónikát olvasva látom, egyre többen csatlakoznak a Nemzeti Gulyás naphoz, és mi sem maradunk ki.
  Számunkra a nagy esemény Felsőbóldogfalvához tartozó Bikafalván, a Küküllőhöz közel
  lesz megtartva, vidám sereglettel. A bográcsot és egyéb hozzávalókat már megvettük.
  Üdv Bátyó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.