BOURDAIN és ZIMMERN – egy műsorban eszi a herét

ANDREW ZIMMERN, aki a “Bizarre Food” Magyarországon forgatott epizódja révén nem kevesek rosszallását váltotta ki, helyenként heves vitákat is gerjesztve, ezúttal a nálánál egy cseppet intellektuálisabb, ám hasonlóan stílusos Bourdiannal közös műsorban szerepel. A helyszín New York, Queens, pontos cím szerint, ha valaki el szeretne menni: 25-12 Steinway St., Astoria, NY 11103. A “No Reservations” epizódjában Anthony Bourdain és Andrew Zimmern Ali El Sayed Kabab Caféját látogatja meg “Kis Egyiptomban” (Queens, NYC).

“A hely kicsi és zsúfolt, a WC megközelíthetetlen” írja a New York Times. Mindez azonban egyelőre senkit nem érdekel, s a magát kult hellyé kinövő “Kabab Café” vonzza az újdonságokat kereső médiát. A lap egyébként a mezzét és a köfte kebabot ajánlja. Bourdain és Zimmern azonban szívet, májat, vesét, agyat és herét fogyaszt, és nem győzik dicsérni.

 • “Ez egyetlen kultúrának sem idegen étel” – mondja Ali, és igaza lehet.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Amerikai konyha, Arab konyha
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

BOURDAIN és ZIMMERN – egy műsorban eszi a herét bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. ehran szerint:

  Hm, akiknek a rosszallását kiváltotta, azok országimázst vártak Zimmerntől?

 2. Csíki Sándor szerint:

  ehran: jól látod, egyébként feltehetőleg igen, miközben tényleg az volt, és – ilyen a világ – belföldi vélekedéseinket semmibe véve, a külföld szemében akár még izgalmas is – és vonzó. 🙂

 3. Rozalinda szerint:

  Most mi van? Nem értem! Nincs ebben semmi különös. A magyar paraszt nem dobta ki, hanem megette a disznó herét. Először is megabálták (előfőzték), majd jó sok hagymát dinszteltek, abba a karikára vágott abált here, só, bors. Voltak vidékek ahol pörköltnek készítették el, volt ahol tojással. Ahány ház, annyi szokás. Gondolom nem csak a Nagy-alföldön volt ez szokás.

 4. Csíki Sándor szerint:

  Így is van. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.