ORBÁN és a JACKFALL – a Vinoport Bor Bárban

A VINOPORT Borbár Bor-premier sorozatának újabb eseményére az Orbán Pince (Balatonrendes) és a Jackfall Bormanufaktúra (Villány) hozta el borait. Az immár második évébe lépő Orbán Pincészet legfrissebb, 2010-es Pinot Grigiojával jelent meg. A Jackfall Bormanufaktúra itt mutatta be először újdonságukat a Jackfall Rózsagyöngyöt, ami egy rendkívül üde, gyümölcsös nyári bor, jelentős mennyiségű széndioxiddal dúsítva. A Vinoport eseményei hiány pótolnak még a borkóstolók világában is.

VINOPORT BorBár (Budapest, IX. Ker. Lechner Ödön fasor 1.)

VINOPORT BorBár

ORBÁN PINCÉSZET

Orbán – 06 Badacsonyi Pinot Grigio 2010 – Balatonrendesről, a Kerekesdombról származik a madárhálóval védett szürkebarát. A hideg erjesztéssel és a neutrális fajélesztővel az eredeti gyümölcs visszaadása volt a cél.

Orbán – 01 Kőtenger Chardonnay 2009 – A Kőtenger dűlőből kicsivel a teljes érés után szüretelték az egészséges szőlőt, amely hat hét finomseprőn tartás után került palackba.

Orbán Gergely (Orbán Pincészet, Balatonrendes)

Orbán – 04 Chardonnay Battonage 2009 – A Farkastető termését már túlérésben szüretelték, majd hordóban erjesztették és érlelték a battonage technológia alkalmazásával.

Orbán – 03 Brutal Pinot Gris 2009 A szürkebarát másik világa – mondja róla gazdája. A erősen kései szüretnek – október végén, 25 mustfokkal – megvolt az eredménye.

JACKFALL BORMANUFARKTÚRA

Jackfall – Rózsabimbó 2010 – Jól sikerült, üde rozé nyárra.

Jackfall – Portugieser 2009 – Az oportó egyértelmű jegyeivel, feszes test, kellemes savérzet, ropogós gyümölcsök. Nagyszerű fajtajelleges Portugieser, amire még rájátszik a magas terméshozam korlátozású alapanyag.

Jandrasics Borbála (Jackfall Bormanufaktúra)

Jackfall – Duett 2006 – A Grand kistestvére, igazi vacsorabor, melyet általában kékfrankos ural, és amelyet általában a cabernet sauvignon egészít ki. Közepesnél nagyobb testét határozott gyümölcsös keret veszi körül, mely leginkább meggyes és szilvás.

Jackfall – Cabernet Franc 2008 – Tömény, fajta- és Villány-jelleges illat, egész pici vaníliás hordóhatással. Szájban koncentrált, a fa hatása ekkor már jobban érződik, tanninja puha.

Jackfalll – Grand 2006 – Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot a házasítás alapja, 18 hónapot töltött első töltésű magyar tölgy barrique hordóban. Komoly, mégsem nehéz test, nagyon finom tannin struktúra, a pincészet egyik csúcsbora.

Vendégek

VINOPORT BorBár

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

ORBÁN és a JACKFALL – a Vinoport Bor Bárban bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Hapci szerint:

  Uborkaszezonban jól esik egy ilyen helyes Borbála a manufarKtúrából… 🙂

 2. Szilvásy Dénes szerint:

  Április elején jártunk Villányban, magyar kikericset látni. Ez a fokozottan védett növény csak a Szársomlyó oldalán nő, illetve nagyon kis foltban a Somogyban is.
  Villányban a Blum pincészet vendégházában szálltunk meg. A szállóvendégeknek borbemutatót ajánlottak Villánykövesden, a 3 szintes pincerendszerükben. Ott találkoztunk zárásként a 2006. évi cbernet savignon-merlot-cabernet franc összetételű nagyborukkal. A vanília íz teljesen elbűvölt, de a barique változata maga volt a csoda.
  Bővebben:
  http://szysssz-lilapereszke.blogspot.com/2011/04/gombaszas-hoolvadas-utan_04.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.