BUDAI GOURMET – Gerendai Károly nevével

A BUDAI GOURMET fesztivált idén már a Sziget Szervezőiroda jegyzi. A korábbi rendező, Haris György inkább a golfozás mellett döntött, s talán neki volt igaza, bár az is biztos, hogy a jól kitalált rendezvény iránti érdeklődés továbbra is jelentős, így a látogatók részéről a sikert bizonyára nem fenyegeti veszély. Ambíciózus céljait Gerendai így fogalmazta meg:

“Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint, hogy a gasztronómiai rendezvénypiac legszínvonalasabb és legjelentősebb rendezvényévé tegyük a Budai Gourmet-t. Azt szeretnénk, hogy ez legyen a gasztro-rendezvények rendezvénye, egyfajta eszenciája a többi eseménynek. Mutassuk be minden területről a legjobbakat, legyen a minőség az elsődleges hívó szó, ennek érdekében megnégyszereztük az eddigi költségvetést és megdupláztuk a közreműködők számát.”

Gerendai, a Michelin-csillagos Costes tulajdonosaként is beleásta magát a vendéglátásba, s úgy tűnik, hogy elkötelezett harcos vált belőle:

„Gasztroforradalom zajlik Magyarországon és a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy mekkora tömegeket sikerül a forradalom mellé állítani, hiszen a kínálat, megfelelő mértékű kereslet nélkül nem tud fejlődni.”

Kétségtelen, hogy az ízlés formálása nem egyszerű dolog, s nem nélkülözi az összefüggések kusza hálóját sem.

„Bár a hazai kínálat és az általános gasztro-kultúránk néhány év alatt többet fejlődött, mint előtte évtizedeken át, sajnos a többség fejében még mindig a mennyiség fontosabb a minőségnél”

A megújult Budai Gourmet igyekszik bebizonyítani, hogy van tömeges érdeklődés a minőségi vendéglátás és gasztronómia iránt.

Mindenből a legjobbat szlogennel kezdtünk neki rendezvény megújításának, azonban tisztában vagyunk vele, hogy a jó, vagy a legjobb, egy szubjektív kategória, ezért első körben felkértük a legnevesebb és legelismertebb hazai szakértőket, hogy legyenek a segítségünkre a résztvevők kiválasztásában.”

A sajtóanyag szerint: “A hazai rendezvények közül egyedülálló módon, a Budai Gourmet rendezvényre csak szakmai előzsűrizés és meghívás útján lehet bekerülni. A látogatók tehát, a szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt, a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, a pezsgőktől az ásványvizeken át, a kávé és tea különlegességekig.”

A Budai Gourmet a második napjától, június 3-án 12 órától nyitott a nagyközönség előtt, s onnantól három napon át, igazi kulináris kaland és vásári hangulat vár mindenkit a Millenáris parkban, ahol minden megkóstolható és megvásárolható lesz. A belépőjegy 2900 Ft fejenként és naponta, amely magába foglal egy kóstoló poharat és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó egyenleg, a rendezvény végéig visszaváltható.

A rendezvényen két színpadon is zajlanak majd szakmai bemutatók, előadások, amelyek részletes programja és a résztvevő partnerek listája, megtalálható a rendezvény honlapján.

Csíki Sándor ♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Fesztivál, Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

BUDAI GOURMET – Gerendai Károly nevével bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Hapci szerint:

  A Budai Gourmet eddig is a legszínvonalasabb gasztronómiai rendezvény volt, bár érzésem szerint nem tett jót neki, hogy a Várba költözött és egyre inkább kezdett egy picit tuningolt második borfesztivállá válni.

 2. H2O szerint:

  Az idáig lebonyolított Gourmet fesztiválok egyik legnagyobb baja az volt, hogy jó, sőt kiváló éttermek kínálták áruikat, de ők nem igazán éreztek rá a rendezvényes (catering) vendéglátás hátulütőire. Sokszor láttam olyan hibákat ezektől a szakemberektől, ezeken a rendezvényeken, amire mi már alapból gondolunk, vagy felkészülünk rá. Hideg ételek, lassú kiszolgálás, nem megfelelő eszközhasználat. Mai napig az az előítélet áll fent, de nemcsak itthon, hogy a catering szolgáltatási szektor nem tud minőséget felmutatni. Ez tévedés, amikor egy Olasz Cateringes cég a Berlusconi díszvacsorájára ott a helyszínen teszi fel az alaplevet a rizottóhoz és mindent ott a helyszínen készít, vagy fejez be ,akkor már csak a szakembereken múlik, hogy mi kerül ténylegesen a tányérra. A mai fejlett technológiák már akár Fine Dining minőséget is lehetővé teszik. Oliver Scheiblauer mondta anno, amikor a beszállítója valami silány nyersanyagot akart rásózni, hogy egy Catering semmivel se kevesebb, mint egy hagyományos étterem. Természetesen ennek a beszállítónak ez volt az utolsó szállítása.. Ezért kezdeményezett egy olyan rendezvény formát, ahol akár michelin csillaggal is lehesen értékelni a teljesítményüket, ami egyébként benne is van. Ezek a Chef’s Table rendezvények havonta 3 alkalommal vannak a konyha közepén vannak az asztalok, mint az alap Chef’s Table koncepcióban, és ehhez jön a kulináris, regionális alapanyagok ötlete. Mondjuk nem csoda , hogy le meri a konyhájába ültetni a vendégeket, mert az a High Tech konyha inkább labornak néz ki mint egy gasthof csumi konyhája.
  Tehát egy nagyobb rendezvénnyel se kell hogy elnézőek legyünk, hogy áá ez csak egy kitelepülés ezért nem lehet tökéleteset adni, igenis lehet, csak nem 50-60 főkre főző szakácsokra kell az egészet bízni.

 3. Hapci szerint:

  H2O: jó ételeket már láttam ilyen szabadtéri rendezvényeken, de valahogy ezek – és a magas árak – párosítása a műanyag tányérral és krómozott műanyag evőeszközzel (tavalyi BG) elég illúzióromboló. Aztán leül az ember egy faasztal mellé, amire kiöntötték a bort a beb*szott embertársak, két lépésre tőle meg okádtak egyet a földre…
  Szóval, nehéz műfaj ez. Úgy képzelném, szeparált területen étteremszerű felszolgálás, vagy legalább folyamatos leszedés/tisztogatás lenne a megoldás, akkor talán legolcsóbb, de normális terítéket is meg lehetne valósítani. Persze, ettől még drágább lenne az egész…

 4. Csíki Sándor szerint:

  A magam részéről mindkettőtökkel egyet tudok érteni. H2O még el is gondolkodtatott arról, hogy, mit is lehetne kezdeni azzal, amit mondott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.