SCHMITT PÁL VAJON MIT ESZIK?

MIT ESZIK SCHMITT Pál? Kíváncsi lennék rá! Végre akad egy jó kiállású Köztársasági Elnökünk, aki vélhetőleg nem lesz alacsonyabb, pláne nem roggyantabb, mint a partnerei, akikkel együtt jelenik meg a fotósok, és a TV előtt. Épp ideje volt az ebből a szempontból is körültekintés nélkül választott Köztársasági Elnökeink után egy férfias megjelenésű személyiséget

találni, aki, ha odaáll más országok Köztársasági Elnökei mellé, nem kell azt gondolnom, hogy “kis és megviselt ország, kis és megviselt elnöke“.

Számít? Nagyon is! Jobban, mint gondolnánk. Én a Köztársasági Elnöktől nem várok kiugró intellektuális teljesítményeket, s hülyeség is lenne ezt tenni, mert nem erről szól a szerepe, de azt már elvártam volna eddig is, hogy büszke lehessek rá, ha megjelenik a képernyőn. Ez eddig nem adatott meg, ami politikai pártjaink szűklátókörűségére is mutat.

 • Hogy Köztársasági Elnökünk mekkora jogtudós, vagy mekkora nem, engem nem nagyon érdekel. Nekem nem ad tanácsot, s a politikai pártok is majd megoldják valahogy nélküle, ahogy máskor is. Engem az érdekel, hogy Magyarország képviseletében milyen képet mutat az országról.

Ronald Wilson Reagan, az Egyesült Államok 40. elnöke és  Arnold Alois Schwarzenegger, Kalifornia 38. kormányzója jó példa arra, hogy miképpen működik a média uralta Szép Új Világ.  Schmitt Pál beleillik ebbe, s ennek örülök. Éppen ideje volt korszakot váltani.

Schmitt Pál vajon mit eszik?

Nem tudom. Nem hívott még meg munkaebédre, de lesz még rá alkalma bőven, s mindemellett azt sem tudom, ki lesz a szakácsa. Remélhetőleg olyan, akinek a szakértelme, s gasztronómiai világképe nem hagy kívánnivalót maga után, ráadásul kellően szerény, s az is képes maradni még évek múltán is, ha addig kitart.

 • Bereznay Tamás ismertté vált Sólyom László mellett, ami természetes, miközben az bizonyos, hogy az ilyen “állás” (a szakácsé is, és a köztársasági elnöké is) hajlamosít némi önteltségre. Még nem tudni, hogy mit tartogat Bereznay számára a jövő, mindenesetre jó szerencsét kívánok neki, mert kétségtelen, hogy a távolból az látszik, hogy nem lehet rossz szakács, s megtanulhatta azt is, hogy miképpen működik a világnak az a meghatározó része, amely a többség számára örökre rejtve marad. Kíváncsi vagyok, hogy a Sólyomnál kulináris ügyekben mindenképpen kifinomultabbnak, s világlátottabbnak gondolt Schmitt vajon kit is választott szakácsának?

További jó étvágyat kívánok az új Köztársasági Elnöknek, s ugyan kerestem volna egy étkezős képet illusztrációul, ám nem találtam. Érdekes, hogy nagyjaink soha nem esznek, s mindig csak beszélnek, s beszélnek, s a képek is csak ezt dokumentálják. Vajon mi lehet ennek az oka?!

 • Érdemes lenne ezzel a “nem eszünk, csak beszélünk” hagyománnyal is végre szakítani, amire a Putyin, Obama reggeli is jó példa. Lemaradásunk van ezen a területen is, amit a Külügyminisztériumtól, a Köztársasági Elnökig érdemes lenne felismerni.

Csíki Sándor♣

Egy másik fórumon valaki a szememre vetette, hogy miképpen gondolom én, hogy Nemzeti Gulyás Napot hirdetek, amikor ez legalábbis a Köztársasági Elnök feladata lehetne, s akkor Istenről még csak szó sem esett. Szűklátókörű balgaság! Miért is várnék a Köztársasági Elnökre, hogy eszébe jusson. A támogatás azonban az ő feladatai közé tartozik, az biztos. Kattints a bal oldali logóra, s főzz Te is!

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

SCHMITT PÁL VAJON MIT ESZIK? bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Gabojsza szerint:

  Megkérdezheted Bereznay Tomi-tól 🙂
  Tegnap ő fözött az egész díszes társaságra, panaszkodott is, hogy nem jutott haza sem, annyi volt a dolga…

 2. csilla szerint:

  Nekem se lenne kifogásom, ha tényleg csak a külseje számítana, és nem nyitná ki a száját, legfeljebb csak ha eszik.

 3. Feco szerint:

  Hogy mit eszik ? Valami polgárit.

 4. Biobodyguard szerint:

  Ami azt illeti,ma reggel éppen erről értekeztünk néhány barátommal,kihegyezve a székfoglaló igéretére, amiben nyilván nagyon is érdekes, hogy Ő maga mit eszik…..

 5. KG szerint:

  Köztársasági elnök jó ha van, s még jobb, ha nem csak a pártoknak van köztársasági elnökük, hanem az embereknek is. Nincsenek nagy illúzióim, de jólesne már a békesség és az együtt munkálkodás.

 6. Sance szerint:

  Majd akkor lesz köztársasági elnökünk, amikor először visszadob egy törvényt átgondolásra, addig csak egy bábfigura lesz, akármennyire is jól prezentálható médiában.

 7. Béres Eszter szerint:

  Majd kiderül.

 8. Hapci szerint:

  Sance: attól még nem lesz nem-bábfigura, hogy visszadob egy törvényt. Osztán nem gondolják meg, elküldik neki ugyanúgy, egy A4-es lapra rajzolt nagy ló.. – khmmm – fityisz kíséretében.
  Sólyom volt eddig a leginkább önálló elnök, de ezzel ő se tudott kezdeni semmit. Ha betartja a törvényeket, ennyit tehet. Ha nem tartja be, tehet többet is (Árpibácsink), de ahhoz kell hátországnak, hogy mézeskalácsból csumizott, érinthetetlen istenkirállyá buherálják őt a csókosok a médiákokban…

 9. extr szerint:

  hát neked halvány dunsztod nincs, hogy mire való a közt. elnök
  nem arra, hogy csini fiú legyen
  ez pedig egy marha

 10. Csíki Sándor szerint:

  Mire való a köztársasági elnök intézménye a magyar közjogi méltóságok között? Lehet, hogy tényleg nem tudom, azonban az is biztos, hogy nem árt, ha “csini fiú” is mert a világ (érdemes észrevenni!) így működik már a kezdete óta. Ezt egyébként bizonyára valamennyi “elnökcsináló” tudja, csak éppen akadhattak komolyabbnak gondolt szempontok, de leginkább csak érdekek. (Ez a téma mindenképpen megérne egy mélyebb végiggondolást, az bizonyos.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.