Kostyál GáborKOSTYÁL GÁBOR és Berki Zsolt, okos, higgadt versenyzéssel, az időket tartva – megcsinálta. A Genfben tartózkodók beszámolója alapján egy nem minden részletében óramű precizitású rendezvényen a magyar szakácsok helytálltak. Kostyál Gábor eddigi munkahelyei: 1991 – 1995: Négy Évszak Hotel, Balatonszabadi (Sóstó), 1995 – 1997: Kiliti Csárda

(Siófok); 1997 – 1999: Sport Treff Restaurant (Embken, Németország); 2000 :  Budapest Restaurant (Bangkok, Thaiföld), 1999 – 2004: Ezüstpart Hotel (Siófok); 2004 – 2006: Azúr Hotel (Siófok);  2006 – 2007: Sun Resort Hotel (Herceg Novi, Montenegro);  2007 – 2010: Hertelendy Kastélyszálló Relais & Chateaux (Kutas); 2010 -: Hotel Helikon (Keszthely).

A magyar halétel

  1. Halibut-rolád, halászlé-paprikás krémmártással
  2. Halropogós, vajas cukkini szőnyeg
  3. Mikrosaláta kovászos uborka zselével, tökmag kehelyben, vinaigrette
  4. Édesburgonya és violette burgonya variáció

A magyar húsétel

  1. Borjúgerinc kucsmagombával mezei virágos nercben sütve, gomba elixírrel
  2. Borjú bríz szarvas sonkával, Tokaji aszús mártással
  3. Zöldség torony sajtfondüvel
  4. Zöldborsós hüvelyes prósza
  5. Vaníliás kelvirág fagylalt mogyorós tölcsérben

Mai program

Ma, 2010. június 8-án sorrendben a következő nemzetek szakácsai készítik el ételeiket:

  1. Spanyolország,
  2. Norvégia,
  3. Franciaország,
  4. Lengyelország,
  5. Belgium,
  6. Málta,
  7. Finnország,
  8. Hollandia,
  9. Anglia,
  10. Dánia.
A magyar Bocuse d'Or csapat

Az első magyar Bocuse d’Or csapat

Csíki Sándor♣

Bocuse d’Or Europe 2010 -lepényhal és borjú
Bocuse d’Or Europe – 2010. június 7-8.
Bocuse d’Or selejtező 2009
Bocuse d’Or döntősei – Budapest 2010
Bocuse d’Or 2008

És még sok más érdekes írás.