TOP 10 – Hachiyagaki (datolyaszilva), Japan

Hachiyagaki (datolyaszilva); Forrás: item.rakuten.co.jpA TOP 10 legérdekesebb étel közül a japán datolyaszilva a második. Ezt a mézédes gyümölcsöt hajdan a japán előkelők ajándékozták egymásnak. A selyemhernyó tenyésztés igényelte területek növekedése miatt a datolyaszilva az 1940-es évekre gyakorlatilag eltűnt Japánból. Ekkor egy japán gazdálkodó széleskörű keresésbe kezdett, míg végül talált egy darab gyümölcsfát.

Így kezdődött a hachiyagaki (japán datolyaszilva) újkori történelme Japánban. Az idősek közül akadtak még, akik emlékeztek a datolyaszilva elkészítésére, felhasználására. Napjainkban a Gifu prefektúra területén már közel száz termelő foglalkozik ezzel a gyümölccsel.

Hachiyagaki (datolyaszilva); Forrás:  item.rakuten.co.jp

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Japán konyha
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

TOP 10 – Hachiyagaki (datolyaszilva), Japan bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. berecz edgár szerint:

    igen..két féle kaki van, az egyik a szelid, a másik a vad…ez utóbbit a parasztok meg tudják szeliditeni cukrozással, száritással, füstöléssel…a nagy bumm persze akkor van , amikor éjjel lopod a kakit és a rossz fát dézsmálod.azt mondják, a kaki lehűti a hasat..nem szabad túl sokat enni belőle…a héja alergiát okoz.. és végezetül egy nyelvtörő:tonari no kyaku wa yoku kaki kuu kyaku wa..a szomszéd vendég gyakran kakit zabáló vendég

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.