Év Étterme (2009): COSTES

A DINING GUIDE idén is kihirdette, hogy a 36 fős zsűri szerint melyik az Év Étterme. 2009-ben a győztes a COSTES lett, ami bizonyára sokaknak nem is akkora meglepetés. “S ha minket választ, jön a kényeztetés.” ígéri a Costes honlapján a “Filozófia”, majd megerősíti, hogy “A Costes étlapjára az a fogás kerül, amit a séfek kreativitása kihozhat abból a technikából, ami ma a világszínvonalú konyhához kell. Olyan élményt kívánunk adni amelyet eleddig itthon nem találtak meg.”

Filozófiának ez bizony nagyon költőietlen és sovány is, amin az “evolúció” szó előrángatása  (“Kulcsszavunk: az evolúció.”) sem enyhített, ám emellett a műkedvelő szöveg mellett mégis bátran elhaladhatunk, mert ami gasztronómia címén a Costesben eddig történt, s remélhetőleg a Miguel Rocha Vieira utáni korszakban történni fog, az példamutató. Gratulálok!

Az első tízben, amelyek közül most a COSTES lett az első, a következő kiváló éttermek szerepeltek még:

(Csíki S.)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Hírek, magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Év Étterme (2009): COSTES bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. perjési szerint:

  Gratulálok a győzteseknek, remek lista, egyedül a Kistücsköt és a Csalogányt nem értem, előbbi igen hektikus teljesítményt nyújt, utóbbi színvonala pedig az elmúlt években meredeken zuhant. Bár az Olimpia is hektikus tud lenni, de említett kettőnél szerintem jobb.

 2. zaza szerint:

  Egyet lehet érteni, az Olimpia tényleg jobb tud lenni, ha Lajos “ihletett” passzban van. Ha nem akkor a hektikus jelző maximálisan igaz.

 3. Kóstoll-óó szerint:

  “utóbbi színvonala pedig az elmúlt években meredeken zuhant” Mire alapozod a fenti megállapítást.Szerintem pedig egyenletesen emelkedő színvonalat nyújt a csapat. Legutóbb szombaton Kóstolltam,remek volt.Helye van a tízben.

 4. perjési szerint:

  Az elmúlt évben háromszor ebédeltem ott, mindig volt, amit kifogásoltunk. Vacsoránál dettó. És hát ez a bejegyzés sem dicséri őket: http://kiserletikonyha.blogspot.com/2010/01/csalogany-26.html

 5. Der Alte szerint:

  Nem könnyű egy étteremről olyan véleményt alkotni, hogy teljesítménye hullámzó. Hiszen a saját tetszés-indexünk is hullámzó, igen sok külső behatásnak a függvénye.
  A gálán viszont a Kistücsök – a Várvizi Péter, által tálalt: „Balatoni harcsafilé, zsályás babfőzelék” kóstoló menüvel remekelt.

 6. Kóstoll-óó szerint:

  Der Alte : Igen jó volt Kóstoll-ni.

 7. Kóstoll-óó szerint:

  perjési :szóval hányszor voltál? Az elmúlt évben háromszor ebéden,és a vacsorán hányszor? Most arra kérlek, hogy légyszi írd ide, hogy te hol ettét tökéleteset többed magaddal ahol legalább négyszer voltál? Lehet, hogy egyezik a véleményeddel az izlésem.

 8. Hapci szerint:

  Kóstoll-óó: te hol ettél négyszer egymás után tökéleteset? Na látod, sehol.
  Én most kettőnél tartok. Pescara Pizza, kiszállítás. A pizza és a tiramisu eddig hibátlan, mást nem is merek rendelni. Hátha így elérik a hármat… 🙂

 9. Hapci szerint:

  Na, nem sikerült a triplázás (Pescara Pizza)…
  Tegnap másfél órát kellett várni, a pizza széle enyhén gumis volt, a tiramisut meg közvetlenül az összeállítása után küldte ki a lelkiismeretes konyhai dolgozó, ropogott a piskóta a fogam alatt.
  Azért betoltam mindent, némi Halmosi kadarkával, mert éhes voltam, és nem ehetek minden áldott nap 8 fogásos, hangyafasznyi adagokból álló degumenüt a Costesben. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.