AZ OKOS NŐK férje tovább él

Fehér Tara, a hosszú élet istennője, Forrás: exoticindiaart.comEDDIG IS SEJTETTE minden okos férfi, amit a közelmúlt vizsgálatai is igazoltak, hogy az okos nők férjei tovább élnek. Svéd kutatók megállapították, hogy a hosszú életnek és a jó egészségnek bizony semmi köze a férfi iskolázottságához, ám annál több köze akad a feleségéhez. A buddhisták is mintha régóta sejtenék ezt. A bal oldali képen a 21 Tara közül a kegyes Fehér Tara (Szitatara) a hosszú élet istennője látható, akit többek között a végtelen könyörületesség is jellemez.

Svéd kutatók 1.5 millió férfi és nő adatait elemezve megállapították, hogy a férfiak szignifikánsan hosszabb ideig élnek, ha feleségük, vagy élettársuk iskolázott. A feleségek, élettársak iskolázottsága jóval nagyobb befolyással van az élethosszra, mint a férfiak saját iskolázottsága.

Korábbi vizsgálatok is azt mutatták, hogy a párkapcsolatban élő férfiak egészségesebbek, mint az özvegyek, vagy elváltak, mivel ez utóbbiak például kevesebb zöldséget fogyasztanak és több alkoholt, s általában is egészségtelenebbül táplálkoznak.

Forrás: become-your-best.comA vizsgálat eredményének okai között minden bizonnyal szerepel, hogy hagyományosan a nők azok, akik az élet- és táplálkozási stílusért, a mindennapi aktivitásokért leginkább felelősek, s ők többnyire egészségesebb életstílust alakítanak ki, mint amit a férfiak maguktól tennének.

Az egészséges életstílus a legjobb biztosíték arra, hogy a lehető leghosszabb ideig egészséges maradjon a testünk és szellemünk. A sertésinfluenzával kapcsolatban felsorolt 10 tanács betartása többek között hozzásegíthet az egészséges élethez. Ezekhez vehetjük még a stressz kezelését, az egészséges zsírok fogyasztását, az öregedésben szerepet játszó inzulin szint csökkentését, a folyadék- és nyers étel fogyasztást is.

Az egészséges életmóddal kapcsolatban számos mítosz él, mint a ne napozzunk, mert bőrrákot kapunk, amivel D-vitamin hiányossá vált a fejlett országok lakossága, vagy az, hogy a pasztörizált tej egészséges, de sajnos egyre inkább ide tartozik az egészséges hal mítosza is, s még lehetne folytatni, s alkalomadtán folytatom is.

Csíki Sándor♣

NÉZZ KÖRÜL, akadhat itt még más írás is,
ami érdekelhet.

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Egészség, Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

AZ OKOS NŐK férje tovább él bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Gitta szerint:

  A buddhista képen valóban Fehér tara látható, akinek viszont csak nagyon áttételesen van köze a hosszú élethez.
  Ő a nőiesség aspektus megtestesítője a buddhizmusban, 21 társával ezek közül is a fő Zöld Tarával együtt.
  Mind egy kicsit más aspektusát teljesíti meg a nőiességnek, de a hosszú élethez maximum abban az értelemben van közük, hogy átsegítenek bizonyos nehézségeken, ahogy egy anya a gyermekét.
  A hosszú élet formája Amitájusz, egy férfi forma.

 2. Csíki Sándor szerint:

  Kedves Gitta!
  Köszönöm a hasznos kiegészítést. A Fehér Tara és a hosszú élet kapcsolatára meglehetősen sokfelé rábukkanhatunk. A “Fehér Tara Mantra” így szól: “Oṃ Tāre Tuttāre Ture Mama Ayuḥ Punya Jñānā Puṣtiṃ Kuru Svāhā”. Ebből az “Ayuh” jelentése az Ayurvedikus gyógyászatban “hosszú élet”, s nem véletlenül éppen a Fehér Tarával összefüggésben.
  Csíki Sándor

 3. Gitta szerint:

  Nos, én is köszönöm, a mantrát ismertem.
  Továbbra is fenttartom viszont, hogy Fehér tara nem a hosszú élet istennője, ez így egy nagyon erős kijelentés, bár áttételesen van köze hozzá, Amitajus mandalájában szerepel is a tanghákon.

 4. Csíki Sándor szerint:

  Látom ismeri a témát, ezért könnyű szívvel elfogadom, amit mondott.

 5. cserepes szerint:

  csak véletlen, hogy a tartalomjegyzékben böngészve ebbe az írásába botlottam, de érdekes és egyetértek vele. nem árt, ha egy nő okos!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.