ÉV BORÁSZA 2009 – Dr.Lőrincz György

Dr.Lőrincz György, Forrás: Magyar Bor AkadémiaAZ ÉV BORÁSZA, vagy pontosabban szólva az Év Bortermelője 2009-ben Dr. Lőrincz György lett az Egri Borvidékről. Pontosan úgy, ahogy azt egy hónappal korábban megírtam.

“Lőrincz György 1991-ben végzett tartósítóipari mérnökként a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. Ph.D. képzés keretén belül borászként végzett az egyetem Borászati Tan- székén, majd megszerezte a kémia tudományok Ph.D. fokozatát is.

Szakmai tevékenységét az Egervinnél kezdte, majd az Ital Kft.-nél volt mûszakvezetõ. Késõbb az Egervin Borgazdaság Rt.-nél technológiai és gyártmányfejlesztési vezetõként dolgozott. 2002 óta a családi St.Andrea Kft. ügyvezetõje. Többek között megválasztották Lengyelországban az Év Emberének, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, megválasztották a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is.” – írja a magyar Bor Akadémia honlapján megjelent rövid szakmai önéletrajzában.

November 12-én írtam:

Az esélyességi sorrend, ha fogadnom kellene, érzésem szerint az idén a következő:

 1. Dr. Lőrincz György az Egri borvidékről
 2. Vida Péter a Szekszárdi borvidékről
 3. Légli Ottó Balatonboglárról
 4. Szöllősi Mihály Ászár-Neszmélyről
 5. Gálné Dignisz Éva a Kunsági borvidékről

Ne kiabáljuk még el, de ebben az ötösben van a 2010-es Év Bortermelője is, ami jelzi, erős mezőny volt az idei is. Gratulálok Dr.Lőrincz Györgynek, az Év Bortermelőjének!

Forrás: vinography.com

Csíki Sándor♣

AZ ÉV BORÁSZA – esélyelemzés
EGER a jövő küszöbén
BBQ – hogyan válasszunk bort

A Magyar Bor Akadémia Gálaebédje 2009
A Magyar Bor Akadémia Gálaebédje 2008
A Magyar Bor Akadémia Gálaebédje 2007

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

ÉV BORÁSZA 2009 – Dr.Lőrincz György bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Barta Tibor szerint:

  mindíg jó helyre kerül az évborásza cím de most a gondolkodó sok újathozó nagyon innovativ borász megérdemelten kapta.Nálam mindíg nagyon fontos a bor és készítője hitvallása ez is nagyon megnyerő.Kérném az egri borászokat vállukat vessék össze emeljék magasra DR Lőrincz Györgyöt és védjék és segítsék Vincze Bélát.Mint az egrivárvédők .

 2. Szepesi Iván szerint:

  Valószínű,sőt biztos,hogy a borbíók értik a dolgukat,de az is lehet,hogy az év borásza,nem csak egy fajta alapján lesz az aki.Gratulálok dr.Lőrincz Györgynek,habár a borait nem ismerem.Viszon ismerem,Gálné-Dignisz Éva borait,mely között szerepel,a párizsi borvilágversenyen,már többször is aranyérmet nyert-Cabernet savignon rosé-ja.Kíváncsi lennék,hogy a borbírók mikor ismernek el egy kiváló borászt az -Év borásznője-cimmel.Ez csupán a magánvéleményem,de úgy vélem,hogy a sok aranyérmet odaitélők,azért hozzáértők voltak. Tisztelettel, Szepesi Iván,borkedvelő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.