A Magyar Obezitológiai és Mozgástereápiás Társaság „FIT FOR LIFE” címmel fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a helyes életmód fontosságára, melynek központi eleme az egészséges táplálkozás és a mozgás. A társaság tagjaként a FOOD & WINE is támogatja ezt a kezdeményezést és arra buzdít minden lelkes amatőr fotóst, hogy vegyen részt a pályázaton és mutassa meg, hogy mi az a helyes életmód.

Részletes pályázati felhívás:

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) amatőr fényképészek részére nemzetközi fotópályázatot hirdet „FIT FOR LIFE” címmel.

Részvételi feltételek:

1. A fotópályázaton minden AMATŐR fotós részt vehet életkortól, nemtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
A pályázattól függetlenül a hivatásos fényképészek, fotóművészek is küldhetnek képeket, melyeket azonban a nemzetközi zsűri nem díjaz; de külön értékel, az általuk beküldött képekből 10 képet az Amatőr Fotókiállításon – elkülönítetten – megjelentet.
(A beküldött képekért a MOMOT semmilyen díjat, szerzői jogdíjat nem fizet.)
2. A pályázat témája: egészséges táplálkozás, mozgás, helyes életmódra nevelés, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján készültek a fotók.
3. Egy pályázó maximum 5 db. fekete-fehér, vagy színes képpel pályázhat. 
Egyes képeket várunk, sorozatok nem kerülnek értékelésre. A képeket e-mailben, minimum 3MB és maximum 5MB közötti file-méretben kell beküldeni a fotopalyazat@momot.hu címre.
4. A képek feldolgozása során a digitális fotótechnikai eljárások használata (PhotoShop, egyéb) megengedett.
5. A pályázatra csak olyan felvételekkel nevezhetnek az alkotók, amelyek öt évnél nem régebben készültek, fotókiállításon még nem mutatták be azokat, továbbá nem jelentek meg semmilyen kiadványban.
6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni, amely 2009. április 24-től letölthető a http://www.momot.hu oldalról, a Fotópályázat menüpontból.
7. Valamennyi fotó mellett szerepelnie kell – a nevezési lappal egyezően – a szerző nevének, postacímének, továbbá az ország, a város, vagy más pontosabban meghatározható földrajzi helynek, ahol a fénykép készült.
8. A beküldött képekből a nemzetközi zsűri által kiválasztott 50 képet a MOMOT – mint szervező – A4-es méretben kinyomtatja, és a képekből egy későbbiekben meghatározott egészségügyi intézményben – térítésmentesen látogatható – kiállítást rendez, továbbá ezen képekből más egészségügyi intézményekben vándorkiállítás szervezését tervezi.

9. A zsűri három díjat ítél oda:

  • I. díj kb. 100 000 Ft értékű MJU 9000 típusú OLYMPUS fényképezőgép
  • II. díj kb. 50 000 Ft értékű FE 5010 típusú OLYMPUS fényképezőgép
  • III. díj kb. 50 000 Ft értékű FE 5010 típusú OLYMPUS fényképezőgép
  • A kiállított képek közönségdíja:
  • Kb. 30 000 Ft értékű színes fotónyomtató

10. A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege: 500 Ft/fő, attól függetlenül, hogy hány fényképet küldtek be. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők felhasználni. A nevezési díj nélkül beküldött fotók nem kerülnek a zsűri elé.
A nevezési díjat a MOMOT számlájára kell befizetni, illetve átutalni, „Fit For Life” megjegyzéssel: Budapest Bank 10100833-56748200-01000005

  • A fotók beküldésének – és a nevezési díj befizetésének – határideje:  2009. augusztus 31.
  • Eredményhirdetés: 2009. október 15.

Értesítés a zsűrizés eredményéről, a kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról: 2009. október 31-ig (a kiállítás megnyitásáról minden pályázónak e-mailben értesítést küldünk).

A fotópályázat díjait az ANAMED Kft.,
a közönségdíjat a DRÄGER MEDICAL Kft. ajánlotta fel!

A fotópályázattal kapcsolatban – esetleges – további információ e-mailben kérhető a fotopalyazat@momot.hu címen.