KIHIRDETTÉK az éttermek versenyének győztesét a Dining Guide étteremkalauz gáláján. A győztes a Bock Bisztró, mely újraértelmezett magyaros fogásaival, bátor kísérletező kedvével nyerte el a zsűri tetszését. (Dining Guide) A Dining Guide 2008-ban már negyedik éve hirdette meg a Magyarország Legjobb Étterme címért zajló versenyt. A zsűri először tízre szűkítette le a díjra esélyes éttermek listáját, majd az alábbi tíz étterem

többszöri tesztelésével hozta meg végső döntését.

A lista:

  • Arany Kaviár
  • Bock Bisztró
  • Chateau Visz
  • Csalogány 26
  • Fausto’s
  • JT Corso
  • Lou Lou
  • Onyx
  • Páva
  • Segal

A győztes

Miközben nem feledkezzünk el a többi kilencről sem, az ünnepelt első 2008-ban a Bock Bisztró, Bíró Lajos séf vezetésével. Ebben a választásban számomra az a nagyszerű, hogy Bíró Lajos mindeközben „csupán” annyit tesz, hogy jól és ízletesen főz, amit vendégként egy étteremben meglehetősen előre sorolok.

Ez nagyon jó üzenet is egyben. Persze, én is igénylem, hogy legyen filozófia is egy étterem víziójában, sőt, de azt is, hogy ezt a filozófiát legteljesebben az ízekben és az élményben tapasztaljam meg. Bíró Lajos „filozófiáját” az élményben látom kicsúcsosodni. Nem az ő élményében, hanem a vendégében.

Bíró Lajos nagyon jó arányérzékkel találta meg a múlt és a jövő között a jelent. Nem ragadt a múltban, nem szaladt a jövőbe, itt maradt velünk, a vendégekkel – hogy élvezhető, ismerősen-új ételeket készítsen. A múlttól ismerős, a jövőtől új az a konyha, amit csinál. Nekem mindig is a jelenben élő és a jelenhez kötődő séfek a legkedvesebbek. Bíró Lajos ilyen. Gratulálok, megérdemelte, ahogy a Bock Bisztrő csapata is!

 Csíki Sándor♣