A MAJONÉZES  csokitorta után lássuk a fűszeres paradicsomleves torta receptjét is. 

A recept a „Honolulu Advertiser” 1959. szeptember 17-ei számában jelent meg, de eredete még korábbra nyúlik vissza és legelőször a Campbell élelmiszeripari óriás, és nem mellesleg paradicsomleves gyártó, 1920-as években megjelent receptfüzete tartalmazta. 

 

EZ A TORTA már csak azért is izgalmas, mert vendégeink nagy valószínűséggel nem találják ki, hogy mi is a fő alapanyag, így igazi meglepetés lehet belőle, miközben még finom és egészséges is. 

Recept: fűszeres paradicsomleves torta

  • Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 ½  csésze kristálycukor, 4 tk. sütőpor, 1 ½ tk. őrölt szegfűbors, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. őrölt fahéj, ½ tk. őrölt szegfűszeg, ½ csésze növényi zsiradék, 2 tojás, ¼ csésze víz, 300ml koncentrált paradicsomleves. 
  • Elkészítése: keverjüK össze a lisztet, cukrot, sütőport, szegfűborsot, szódabikarbónát, fahéjat, őrölt szegfűszeget egy edényben. Adjuk hozzá a levest, a zsiradékot, tájást és vizet. Alacsony fordulatú keverővel keverjük jól össze, majd 4-5 percig magas fordulatszámon is keverjük. Öntsük az előkészítet tortaformába. Körülbelül 40 percig süssük, vagy amíg el nem készül. A képen látható torta krémsajt bevonatot kapott, amit mascarpone, tej és cukor összekeverésével is előállíthatunk. 
  • Tipp: A növényi zsír fele részben vajjal helyettesíthető, ami újabb ízekkel gazdagítja a tortát.
(Forrás: www.recipegoldmine.com)

Szokás szerint akadnak más receptvariációk is, tehát kisérletezgetni sem haszontalan. Jó étvágyat!

Csíki Sándor♣

Lásd még a Coca Cola torta receptjét itt.